«Παραμένει φαβορί ο ΠΑΟΚ», λένε οι Κροάτες της Λοκομοτίβα

advertisement

Φαβορί τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζει με τις δηλώσεις του ο προπονητής της Λοκομοτίβα Άντε Τσάτσιτς παρά την νίκη της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι του Ζάγκρεμπ. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της Τούμπας, ο Κροάτης τεχνικός αναφέρθηκε στις πιθανότητες που δίνει στην ομάδα του μετά τη νίκη με 2-1, αλλά προσπάθησε να… θολώσει τα νερά.

«Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και επιμένω σε αυτό. Φυσικά και εμείς μετά την νίκη μας στο πρώτο ματς, μειώσαμε την απόσταση μας από τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα ποσοστά πρόκρισης. Περιμένω έναν ωραίο αγώνα στην Τούμπα και με κάθε ειλικρίνεια λέω ότι ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Ξέρω ότι μας περιμένει ένας δύσκολος αγώνας, απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που έχει μια εβδομάδα πλέον ξεκούρασης ενώ θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της.

Πιστεύω ότι εμείς πρέπει να πιάσουμε μια καλή απόδοση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα για να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Πριν τον αγώνα είχα πει ότι έπρεπε να μείνουμε ζωντανοί για τον αγώνα της Τούμπας. Το καταφέραμε αλλά θα είναι δύσκολο ματς για εμάς. Αλλά την μεγαλύτερη πίεση θα την έχει ο ΠΑΟΚ και όχι εμείς και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».

Εξηγώντας τους λόγους που τον κάνουν να χαρακτηρίζει τον ΠΑΟΚ φαβορί, ο Τσάτσιτς είπε: «Φτάνει να δούμε τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και την εμπειρία που έχουν οι παίκτες του από την συμμετοχή τους σε αυτές. Το μέγεθος του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο, είναι γνωστή ομάδα και όλα αυτά κάνουν τον ΠΑΟΚ φαβορί. Όπως είχα πει και πριν το πρώτο ματς, ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, αλλά εμείς έχουμε ενθουσιασμό και θέληση να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο».

Ο Κροάτης τεχνικός στάθηκε και στο δυνατό ατού του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την δεύτερη αναμέτρηση: «Η ποιότητα της ομάδας του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Μπορεί στον πρώτο αγώνα να μην κέρδισε αλλά έδειξε την ποιότητα του αν και είχε λιγότερους αγώνες και λιγότερο χρόνο προετοιμασίας από εμάς».

Ο Τσάτσιτς σχολίασε και την άποψη του Τούντορ, ότι η Λοκομοτίβα στον πρώτο της αγώνα έπιασε τη μέγιστη απόδοση: «Εμείς θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στην Τούμπα απ’ ότι στο πρώτο ματς. Και αυτό επειδή έχουμε καλή ψυχολογία από την νίκη μας την περασμένη Πέμπτη ενώ μάθαμε ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ και δουλέψαμε πάνω στις αδυναμίες μας όλη αυτή την εβδομάδα».

Τέλος σχολίασε την άποψη του για τον Τούντορ ως ποδοσφαιριστή τον οποίο έζησε ο ίδιος και ξέρει πολύ καλά: «Είχα την ευκαιρία να τον έχω παίκτη και έχει κάνει μια εξαιρετική καριέρα. Αλλά και ως προπονητής της Χάιντουκ, ο Τούντορ έδειξε ότι έχει χάρισμα στην προπονητική. Είναι φιλόδοξος και επιμελής ως άνθρωπος και θα έχει πολλά να προσφέρει σε μια ομάδα».