Πανούσης: «Πατάτες» Βαλαβάνη – Έχουμε 3κομματική κυβέρνηση – Ηγέτης ο Αλέξης

advertisement

Σφοδρά πυρά κατά της Νάντιας Βαλαβάνη εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με αφορμή τις δηλώσεις της τέως αναπληρώτριας υπουργού ότι έπεσε θύμα παρακολουθήσεων σχολιάζοντας ανάληψη μεγάλου ποσού από τη μητέρα της λίγες ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «γενική συνωμοσιολογία» από πλευράς της κυρίας Βαλαβάνη. «Έχασε τον έλεγχο… Για τα εκατό χιλιάρικα δηλαδή ενεπλάκησαν Μυστικές Υπηρεσίες ελληνικών ή ξένων χωρών, για τα εκατό χιλιάρικα της μαμάς;» διερωτήθηκε ο κ. Πανούσης.

Επικρίνοντας τους χειρισμούς της τέως υπουργού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Βήμα FM. «Το πιο απλό πράγμα ήταν να πει ότι: «δεν έχω κάνει τίποτα , αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό , αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου», θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος και θα έλεγε: «μπράβο, αυτή είναι ηθική στάση»».

«Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα για όχι ένα, δεκάδες βαλιτσάκια; Πού τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια η κ. Βαλαβάνη, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» ανέφερε ειρωνικά ο Γιάννης Πανούσης.

«Μια υπουργός να λέει ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούνε , στο υπουργικό έργο, στο οικογενειακό της, δηλαδή κάποιος την παρακολουθούσε, όταν μιλούσε με την μητέρα της; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες , πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα» δήλωσε υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Η ΕΥΠ είναι η υπηρεσία, που προστατεύει τη χώρα από ξένους, όχι από τους Έλληνες. Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί τρομοκράτες . Πως παρακολουθείς έναν τρομοκράτη; Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία. Έδωσε άδεια ο εισαγγελέας στην αντιτρομοκρατική να παρακολουθήσει την μαμά της κας Βαλαβάνη;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά τους διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τρικομματική κυβέρνηση». Όπως είπε «οι σαράντα λειτουργούν ως κόμμα κατά βάση. Δεν είναι μια διαφωνία σε μια διάταξη. Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική. Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες , από αυτούς, που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως άλλο κόμμα . Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικοπολιτικούς λόγους , απλώς για λειτουργικούς».

«Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κόψει το γόρδιο δεσμό, διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική» επισήμανε. «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι πια πρωθυπουργός, πάει να γίνει ηγέτης. Είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα . Πρωθυπουργός γίνεσαι με την ψήφιση του λαού, ηγέτης γίνεσαι με δύσκολες αποφάσεις» ανέφερε μάλιστα ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.