Εισήγηση Μεϊμαράκη για εκλογή νέου αρχηγού στις 30 Αυγούστου

advertisement

” Ή μένω έως το Συνέδριο ή αποχωρώ και εσωκομματικές τώρα.. ” είναι το δίλημμα που θα θέσει ουσιαστικά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη συνεδρίαση της Π.Ε. την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ξεκάθαρος ζητώντας να παραμείνει έως το τακτικό Συνέδριο τον Ιούνιο του 2016, έχοντας ευχέρεια κινήσεων, πόσο μάλλον μπροστά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που θα πάρει από το σώμα της Π.Ε.

Σε διαφορετική περίπτωση, ανοίγει τις διαδικασίες και ορίζονται οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ουσιαστικά αυτές θα είναι δυο προτάσεις πάνω στις όποιες θα αποφασίσουν τα μέλη της Π.Ε. σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

 

Μαζεύουν υπογραφές

Από την άλλη εδώ και δυο 24ωρα μέλη της Π.Ε. έχουν καταθέσει κείμενο και συγκεντρώνουν υπογραφές από το σώμα, ζητώντας την παραμονή Μεϊμαράκη τουλάχιστον έως το Συνέδριο του κόμματος.

Πάντως η συνεδρίαση της Π.Ε. είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι της

Παρασκευή ενώ οι δελφίνοι και στελέχη του κόμματος ο ένας μετά τον άλλον παίρνουν θέση.

Ο Νίκος Δένδιας με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη βλέπουν θετικά την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία του κόμματος, ακόμα και έως το Συνέδριο του Ιουνίου, ενώ από την άλλη ο Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης ζητούν άμεση διαδικασία από τη βάση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά της αν και θεωρεί πως πρέπει να πραγματοποιηθούν νωρίτερα οι εσωκομματικές αν δεν έχουμε πρόωρες εκλογές ενώ η

Όλγα Κεφαλογιάννη υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου.