“Χάλκινος” ο Μανώλης Καραλής στο Παγκόσμιο Παίδων-Κορασίδων

advertisement

Λίγο πριν πέσει η αυλαία του 9ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων-Κορασίδων στο Κάλι της Κολομβίας η ελληνική αποστολή επιστρέφει στις αποσκευές της με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου απο τον Μανώλη Καραλή στο επί κοντώ.

Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλoοικονόμου πέρασε με την πρώτη τα 4.85 και τα 5.10, με την δεύτερη τα 5.20 και με την τρίτη τα 5.00, δοκίμασε μία φορά στα 5.25 και δυο φόρες στα 5.30 με τις προσπάθειες του να είναι αποτυχημένες, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 5.20 πίσω απο τον Σουηδό Αρμάντ Ντουπλάντις με 5.30 και τον Ουκρανό Βλάντισλαβ Μαλίκχιν με 5.30 επίσης.

Ο 16χρονος πρωταθλητής μετά την επιτυχία του δήλωσε στο σαιτ του ΣΕΓΑΣ www.segas.gr:

“Είναι αλήθεια πως πριν από τον αγώνα υπήρχε μια πίεση απο γνωστούς και φίλους, αλλά δεν το άφησα να με επηρεάσει αυτό. Στα 5.00 με τα δυο άκυρα αγχώθηκα λίγο, αλλά μετά που το πέρασα όλα ήταν καλά και απόλαυσα τον αγώνα μου κανονικά. Οι στόχοι μου είναι αυτοί που λέω και θα λέω πάντα, να βελτιώνω την τεχνική μου”.

Αυτό ήταν το 6ο μετάλλιο της χώρας μας στην συγκεκριμένη διοργάνωση που ξεκίνησε το 1999 στον Μπίντγκοτς της Πολωνίας, με την Αλίκη Ασκητοπούλου το 2003 στο Σέρμπρουκ του Καναδά στο τριπλούν να κατακτάει το χάλκινο μετάλλιο. Το 2005 στο Μαρακές η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ, και το 2007 στην Οστράβα η Ελλάδα κατέκτησε τρία μετάλλια στην καλύτερη μέχρι τώρα παρουσία της στην διοργάνωση με δύο ασημένια μετάλλια απο την Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και την Ανδριάνα Παπαδοπούλου στην σφυροβολία και ένα χάλκινο απο την Παναγιώτα Τσινοπούλου στα 5.000 μέτρα βάδην.