Παρασκευόπουλος: Διαφωνώ, αλλά στηρίζω το νέο Κώδικα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία

advertisement

Μόδα φαίνεται ότι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ η τακτική «διαφωνώ αλλά στηρίζω» – «Να παραιτηθεί. Εισηγείται νομοσχέδιο που δεν πιστεύει» η αντίδραση του Λ. Γρηγοράκου

 

Την άτακτη χρεοκοπία και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων προέταξε  στην ομιλία του ο κ Νίκος Παρασκευόπουλος προκειμένου να δικαιολογήσει την εισηγητική του στήριξη στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας αν και – όπως είπε – διατηρεί ισχυρές ενστάσεις με αρκετές από τις προωθούμενες διατάξεις επαναλαμβάνοντας τη «μόδα» των τελευταίων ημερών στον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική «διαφωνώ αλλά στηρίζω».

«Έχω μπροστά μου δύο κακά και πρέπει να επιλέξω το λιγότερο κακό. Είμαι σε πολύ σοβαρό ηθικό δίλημμα. Από τη μία προτείνω την ψήφιση ενός νόμου κάποιες ρυθμίσεις του οποίου με βρίσκουν αντίθετο και από την άλλη αν δεν το ψηφίσουμε θα βρεθούμε ενώπιον της άτακτης χρεοκοπίας» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκαλώντας την αντίδραση του κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου ( ΠΑΣΟΚ) που επισήμανε από τα έδρανα «Εισηγείται νομοσχέδιο το οποίο δεν πιστεύει. Να παραιτηθεί».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι « Η εναλλακτική είναι η φυγομαχία και δεν την επιθυμώ. Έχω δύο κακά μπροστά μου και πρέπει να επιλέξω. Προτιμώ κάποιες κακές ρυθμίσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας παρά να βρεθούν κάποιοι με μειωμένες συντάξεις. Δεν θέλω να συμβάλλω σε μία εξέλιξη η οποία θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία. Έχουμε και μία διέξοδο. Η τελευταία άρνηση στην αλληλογραφία με θεσμούς για την εμμάρτυρη απόδειξη δεν επικαλείται ουσιαστικές αντιρρήσεις αλλά μόνο έλλειψη χρόνου. Μας δίνει τη δυνατότητα να προτείνουμε ένα σύστημα εμμάρτυρης απόδειξης στο οποίο πιστεύουμε»