Ήσυχος: Υπάρχει και ζωή εκτός ευρωζώνης

advertisement

Ζητά να απαντηθούν τα ερωτήματα γιατί φτάσαμε στον εκβιασμό – Υπενθυμίζει ότι τα εναλλακτικά σχέδια είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν τόσο για το κόμμα όσο και για την κυβέρνηση

 

Υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης επιμένει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Κώστας Ήσυχος οριοθετόντας στον πυρήνα αυτής της πορείας τις γεωπολιτικές αλλαγές, τον ενεργειακό πλουραλισμό, τις οικονομικές συμφωνίες ενός και εκτός Ευρώπης, κυρίως με BRICS κ.λπ.

Ζητά, μάλιστα, η ανάλυση αυτή να γίνει στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ «προκειμένου να αναπτυχθεί μια δυναμική ουσιαστικής ρήξης με το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών που δεν θα λαμβάνουν τέλος έως την τελική αποικιοποίηση της Ελλάδας».

Ο κ. Ήσυχος ζητά ακόμα να υπάρξει συζήτηση στο όργανα του κόμματος σχετικά με το «γιατί φτάσαμε στον εκβιασμό και τι περιθώρια υπήρχαν για να τον αποφύγουμε έστω και την τελευταία στιγμή». «Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι τα εναλλακτικά σχέδια είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν τόσο για το κόμμα όσο και για την κυβέρνηση, με βάση τις συνεδριακές αποφάσεις που προέβλεπαν “καμία θυσία για το ευρώ”.