Εξηγήσεις για τα περί Plan B ζητεί από τον πρωθυπουργό, η Γεννηματά

advertisement

Ερώτηση – αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, περί κατάρτισης Plan B από την κυβέρνηση κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Γεννηματά επικαλείται συγκεκριμένα «επανειλημμένες πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ», σύμφωνα με τις οποίες μάλιστα είχε συγκροτηθεί Ειδική Επιτροπή για το Plan B, η οποία λειτουργούσε στο υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Βαρουφάκης ομολογεί με τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι με εντολή του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα (και ενημέρωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Δραγασάκη), το υπουργείο Οικονομικών είχε προετοιμάσει Plan B για επικίνδυνους σχεδιασμούς, τους οποίους οι πάντες στην Ελλάδα και κυρίως το κοινοβούλιο και τα κόμματα αγνοούσαν παντελώς», επισημαίνει η κ. Γεννηματά.

Σημειώνει ακόμη ότι παρά το ότι «οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη είναι καταγεγραμμένες αυτούσιες σε πολλά ΜΜΕ» η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, είτε συμφωνώντας είτε διαψεύδοντας, με αξιόπιστα και συγκεκριμένα στοιχεία.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον Πρωθυπουργό να απαντήσει ποιοι και πότε αποφάσισαν την συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για το Plan B και με ποιο στόχο, ποια ήταν η σύνθεσή της και ποιες είναι οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή.

Ζητεί μάλιστα από τον Πρωθυπουργό να καταθέσει όλα τα σχετικά έγγραφα προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά η Βουλή, τα κόμματα και ο ελληνικός λαός.