Πανίσχυρος ο Τσίπρας, εκτιμά σε άρθρο της η Die Welt

advertisement

Τη δυνατότητα να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας έχει ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον το επιθυμεί αναφέρει σε δημοσίευμά της η Die Welt που τονίζει ότι οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως αυτός παραμένει σταθερός και αγαπητός αλλά τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πριν από έξι μήνες ο Αλέξης Τσίπρας ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία, στο μεταξύ όμως εμφανίστηκε ένας διαφορετικός άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει.

 

Υπογραμμίζει η εφημερίδα ότι στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που θα είχε κοστίσει την καριέρα σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό, φαίνεται να είναι πανίσχυρος καθώς οι Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα και όχι μόνο του συγχωρούν τις αλλαγές πορείας, αλλά τις κατανοούν, διότι είναι οι δικές τους.

 

Τα όσα ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα εκλήφθηκαν ως διαταγές. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ΕΕ, σε αυτή την Ευρωζώνη, εξηγεί η εφημερίδα.

 

Καταλήγει η Welt ότι ο πειρασμός θα είναι μεγάλος πλέον για τον Έλληνα πρωθυπουργό που θα πρέπει σταδιακά να αφήσει να πράγματα όπως είναι, να αναβάλει τη φορολογία των πλουσίων και να βασιστεί στο γεγονός ότι η ΕΕ θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του και θα τον αντιμετωπίσει με επιείκεια.

 

Σημειώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει τεράστια ισχύ, θα πρέπει όμως, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις νοοτροπίες και τις παραδόσεις της χώρας του.