(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ:Υπό έλεγχο η φωτιά-Καραούλι να μην περάσει στην Αχαία-ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

advertisement

 

 

 

Σε ύφεση και υπό έλεγχο είναι από τις 10 παρά το βράδυ η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου τις 5 το απόγευμα στα όρια των Νομών Αχαίας και Ηλείας, κοντά στο προστατευόμενο  Δάσος της Στροφυλιάς της Δυτικής Αχαΐας,στη θέση Κουνουπελάκι, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να πάρει διαστάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι επί ποδός με δυνάμεις από Πάτρα, Λεχαινά, ΒΙ.ΠΕ Πατρών και άλλες παραπλήσιες ενισχύσεις, με τα εναέρια μέσα επίσης απαραίτητα.Αναλυτικά συμμετέχουν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής από Ηλεία και Αχαΐα με 35 άνδρες, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 καναντέρ, και 7 συνολικά οχήματα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούν αυτή την ώρα στο Κουνουπέλι

Το σχέδιο της Π.Υ είναι να περιοριστεί η φωτιά στο μέρος του Δάσους προς Ηλεία και να μην ξεφύγει προς την πλευρά της Αχαίας, όπου βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες και οργανωμένες παραλίες με κόσμο και πολλούς ξένους τουρίστες!

Σύμφωνα με τις αρχές περίπου στις 6 η φωτιά αποκόπηκε ώστε να μην μπορέσει να περάσει στην Αχαία, με ειδικές ζώνες μέσα στο οικοσύστημα, που πήραν μέρος συνεργεία και εθελοντές του Δήμου Δυτικής Αχαίας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, που κατακαίει το οικοσύστημα (προς Ηλεία πάντα) έφθασε ο Περιφερειάρχης Δ.Ε Απ.Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Από την ρίψη νερού από αεροσκάφος τραυματίστηκε ελαφρώς ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Ραυτακόπουλος που ήταν στη φωτιά και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.