Νέο «καψώνι» της Ζωής: Μόνο σήμερα η συζήτηση στη Βουλή

advertisement

Αντί να ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου των 1.000 σελίδων με τα προαπαιτούμενα από σήμερα, η Ζ. Κωνσταντοπούλου όρισε μόνο την Τετάρτη ως ημέρα συζήτησης.

 

Νέο καψώνι από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη δεύτερη δέσμη προαπαιτούμενων  στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε σήμερα τα ξημερώματα και θα μπορούσε να είχε μπει προς συζήτηση στις κοινοβουλευτικές επιτροπές σήμερα το απόγευμα ώστε να υπάρχει χρόνος για άνετες διαδικασίες (έστω και υπό τους περιορισμούς που έχουν τεθεί ως προς τη ψήφιση του) αύριο στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ωστόσο η Πρόεδρος της Βουλής που αντιτίθεται ούτως ή άλλως τόσο στην ουσία των μνημονιακών υποχρεώσεων όσο και στον τρόπο ψήφισης (κατεπείγουσες  διαδικασίες) «καταδίκασε» τη Βουλή να συνεδριάζει αύριο από το πρωί έως το βράδυ.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί (επεξεργασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές) και θα ακολουθήσει η Ολομέλεια όπου και θα ψηφιστεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βουλευτές και υπάλληλοι του Κοινοβουλίου θα κληθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους περισσότερο από δέκα ώρες.

Σημειώνεται ότι και την περασμένη εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να περάσει τη δική της γραμμή κόντρα στη βούληση της κυβέρνησης αλλά και στην απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Κοινοβουλίου.

Επιδίωξε να μεταθέσει τη ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μια ημέρα αργότερα από την ημερομηνία που είχαν απαιτήσει οι εταίροι για τη έγκριση από την ελληνική Βουλή  της πρώτης δέσμης με τα μέτρα, ώστε να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση της χώρας για να καταβάλει τις άμεσες οφειλές σε ΔΝΤ και ΕΚΤ.