Ν. Βαλαβάνη: Ποτέ δεν διαχειρίστηκα τα χρήματα της μητέρας μου

advertisement

Απαντήσεις γύρω από τις κατηγορίες που της προσάπτονται για ανάμειξή της στην ανάληψη απο τη μητέρα της μεγάλου χρηματικού ποσού λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών δίνει στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” ο πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Ν. Βαλαβάνη.

 

Διευκρίνισε μάλιστα ότι το ακριβές ποσό ήταν 100.000 ευρώ και όχι 200.000 ευρώ, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά ότι πήρε τηλέφωνο η ίδια στο υποκατάστημα. Τόνισε μάλιστα ότι αρχικά ζήτησε δια μέσου του λογιστή της 50.000 ευρώ αλλά έπρεπε να σπάσει μια προθεσμιακή κατάθεση.

 

Συμπλήρωσε ότι η ανάληψη δεν έγινε την Πέμπτη 25/6 αλλά 18/6 σε μια περίοδο που “πηγαίναμε για συμφωνία” με την κυβέρνηση να φτιάχνει την πρόταση των 46 σελίδων που την Δευτέρα που ακολούθησε συμφωνήθηκε από τους θεσμούς ότι είναι καλή βάση για συζήτηση.

 

Υπογράμμισε ότι μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί της και ρωτώντας την γιατί σήκωσε τα χρήματα, της είπε ότι αυτό το έκανε γιατί άκουγε στην τηλεόραση από πολιτικούς ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις.

 

Σημείωσε ότι η μητέρα της αν και ηλικιωμένη “τα έχει 400” και ανέφερε ότι έχει στην τράπεζα περισσότερα χρήματα από ο,τι η ίδια αλλά και ότι ήταν εκείνη που έσπαγε καταθέσεις και κινούσε λογαριασμούς δίχως την δική της συμμετοχή.

 

Εξήγησε ότι το 2005 διέσωσαν το οικογενειακό ξενοδοχείο που είχαν και που επί 10 χρόνια είχαν παλέψει να ξεχρεώσουν με αποτέλεσμα να πωληθεί, με την ίδια να λαμβάνει 32,5%, η αδελφή της 32,5% και η μητέρα της το 35%.

 

“Ουδέποτε ανακατεύτηκα με τη διαχείριση των χρημάτων της μάνας μου”, είπε και πρόσθεσε ότι η μητέρα της έχει λογιστή που κάνει όλες τις κινήσεις ενώ πηγαίνει και στο γκισέ όπως όλοι οι συνταξιούχοι.

 

Αρνήθηκε ότι μετέφερε τα χρήματα υπάλληλος της τράπεζας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι την τελευταία εβδομάδα μίλησε με τη μητέρα της τόσες φορές όσες δεν είχε μιλήσει από τη μέρα που υπουργοποιήθηκε.