Αιματηρή αεροπορική επιδρομή σε επαρχία του Αφγανιστάν

advertisement

Τουλάχιστον οκτώ αφγανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πέντε ακόμη έχουν τραυματιστεί σε πιθανότατα αμερικανική αεροπορική επιδρομή κοντά στην Καμπούλ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας Λόγκαρ.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί, αυτή η επίθεση θα μπορούσε να είναι το πλέον αιματηρό περιστατικό φίλιων πυρών στο οποίο ενεπλάκησαν και διεθνείς δυνάμεις αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος, το 2001.

Λίγο μετά τις 7 π.μ. σήμερα, δύο ελικόπτερα χτύπησαν ένα φυλάκιο του στρατού σε έναν λόφο στο Χιλτάν, στην περιοχή του Μπαράκι Μπαράκ στη Λόγκαρ, είπε ο Μοχάμαντ Χαλίμ Φιντάι.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την προέλευση των ελικοπτέρων, αλλά ο αρχηγός της Αστυνομίας της Λόγκαρ είπε ότι ήταν αμερικανικά. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες του έχουν εμπλακεί σε ένα περιστατικό στην περιοχή αυτή.

Ο συνταγματάρχης Μπράιαν Τράιμπους, εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, δήλωσε: «Γνωρίζουμε για ένα περιστατικό όπου εμπλέκονται αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Λόγκαρ το πρωί. Το συμβάν βρίσκεται από έρευνα».

Η επαρχία Λόγκαρ έχει υπάρξει εδώ και πολύ καιρό εμπόλεμη περιοχή, με τους ντόπιους πολιτικούς να προειδοποιούν στο τέλος της περασμένης χρονιάς ότι, καθώς τα ξένα στρατεύματα αποχωρούν μαζικά από το Αφγανιστάν, πολλές περιοχές στη συγκεκριμένη επαρχία αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο να πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν.