Τέσσερις ιταλοί εργαζόμενοι σε κατασκευαστική εταιρεία απήχθησαν στη Λιβύη

advertisement

Τέσσερις ιταλοί υπάλληλοι που εργάζονταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη δυτική ακτή της Λιβύης έχουν απαχθεί, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

«Προσπαθούμε να βρούμε τους ανθρώπους που απήχθησαν και προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι. Οι εργάτες απήχθησαν το βράδυ της Κυριακής και οι οικογένειές τους ειδοποιήθηκαν για το συμβάν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι πολύ δύσκολο ύστερα από λίγες μόλις ώρες να καταλάβεις τη φύση αυτής της απαγωγής, ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτή» τόνισε ο Τζεντιλόνι.

Μια ομάδα διαχείρισης κρίσεων έχει ενεργοποιηθεί για να συντονίσει τις προσπάθειες να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι της κατασκευαστικής εταιρείας Bonatti, που δούλευαν για τη Melitha Oil and Gas, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η εταιρεία Bonatti έχει την έδρα της στην Πάρμα και εξειδικεύεται σε δουλειές σε επικίνδυνες περιοχές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Νωρίτερα φέτος η Ιταλία έκλεισε την πρεσβεία της στη Λιβύη και παρότρυνε όλους τους ιταλούς πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.