Βίτσας: Την Τετάρτη θα έχουμε περισσότερες θετικές ψήφους

advertisement

Στην ψηφοφορία του δεύτερου πακέτου μέτρων όχι μόνο δεν θα υπάρξουν νέες διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα οι θετικές ψήφοι περισσότερες.

 

Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το Mega.

«Δεν είναι φυσικό κάποιος να ψηφίζει σε καίρια νομοσχέδια όχι στην κυβερνητική πολιτική σε αυτήν τη φάση» επισήμανε. Και «σαν κόμμα πια έχουμε συλλογικές διαδικασίες που λύνουμε τέτοια ζητήματα», πρόσθεσε.

Οσο για την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στη συμφωνία, απάντησε: «Κάποιος που σε όλη αυτή τη διαδικασία ζητούσε συμφωνία κι ό,τι να΄ναι είναι ένα ζήτημα πώς μετά έρχεται και επισημαίνει ότι αυτό είναι σκληρό μέτρο».

Ο κ. Βίτσας είπε ότι όταν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών υπέγραφαν τη συμφωνία είχαν ένα δίλημμα σοβαρό και πραγματικό και πάνω σε αυτό δόθηκε μια απάντηση. Αυτή η απάντηση, όπως είπε, είναι η βάση για τις μετέπειτα κινήσεις, δηλαδή την αναδιάρθρωση του χρέους.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «πηγαίνοντας προς την αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να έχεις μια ισχυρή κυβέρνηση από τη μια μεριά και μια ενιαία λογική» και υποστήριξε ότι «η αξιοποίηση όλων των προβλέψεων του Συντάγματος σε αυτή την κατεύθυνση είναι όχι μόνο θετική αλλά και αναγκαία».

Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει εκλογές απάντησε: «Εκλογές σημαίνουν ναι» και πρόσθεσε: «Αφού λέμε ότι εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούμε με κάποιες δυνάμεις οι οποίες διαχειρίστηκαν την προηγούμενη πενταετία, αντικειμενικά πηγαίνεις σε μια τέτοια διαδικασία».