Πρωτοβουλία της ΝΔ για τη «διάσωση» των αγροτών από τα νέα μέτρα

advertisement

Πρωτοβουλία για τη «διάσωση» των αγροτών από τα μέτρα που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος στις 7 το απόγευμα, οι σχετικές πρωτοβουλίες «θα ανακοινωθούν και σήμερα».


«Η λογική είναι να βρούμε μια διέξοδο ειδικά στους κατ’ επάγγελμα αγρότες που πλήττονται από το πρώτο ευρώ» συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ το αγροτικό για την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελεί προτεραιότητα.

«Δέσμευσή μας να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις» τόνισε ο κ. Καραγκούνης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι να καταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία με ισοδύναμα μέτρα, στα οποία, κατά τις πληροφορίες, θα περιλαμβάνονται η κατάργηση των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και άλλες ρυθμίσεις.

Η απόφαση αυτή φέρεται να ελήφθη μετά την εκδήλωση αντιδράσεων από σειρά βουλευτών της περιφέρειας οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «όχι» στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης, αντίθετα με ό,τι συνέβη, δηλαδή, στην διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας για το πρώτο πακέτο μέτρων.