Κρούγκμαν: Ποντάρω τα λεφτά μου σε ένα Grexit

advertisement

“Η κατάσταση είναι ανησυχητική”

 

Ο Πολ Κρούγκμαν, σε πείσμα όσων βλέπουν εκτόνωση του ελληνικού δράματος, βλέπει πως ο κίνδυνος του Grexit παραμένει ενεργός και μάλιστα δεν διστάζει να ποντάρει υπέρ ενός Grexit.

Μιλώντας στο CNN, o γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος σημειώνει πως: «Η Ελλάδα έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της και το τέλος των δυσκολιών είναι πολύ μακριά καθώς το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν έχει απομακρυνθεί».

Ο Κρούγκμαν σημειώνει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι αρκετά ανησυχητική, «η πρόβλεψή του είναι ότι ή η Ελλάδα θα λάβει την μείωση ή αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της ή θα αναγκαστεί να βγει από την Ευρωζώνη. Όποια κι αν είναι η τακτική που θα ακολουθηθεί εγώ ποντάρω τα χρήματα μου στο Grexit» σχολιάζει με έμφαση.

Όπως δηλώνει, συμφωνεί με την άποψη πολλών οικονομολόγων που επιμένουν να τονίζουν ότι η περίπτωση ενός Grexit δεν θα πρέπει να υποτιμάται καθώς ακόμη και με μια αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα δεν είναι Lehman. Θ επηρεάσει ολόκληρη της Ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα βγει απ το ευρώ και αρχίσει η ανάκαμψή της, το οποίο και θεωρείται πιθανότερο να συμβεί, αυτό θα γίνει μόνο μέσω της ενθάρρυνσης άλλων πολιτικών κινήσεων που θα προκαλέσουν το ευρώ. «Κι αυτό δεν είναι ασήμαντο» καταλήγει.