ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:Σήμερα η ομιλία με θέμα “από τη Λούσυ των αστεριών στον Brancusi”

advertisement

Το διοικητικό συμβούλιο και οι φίλοι του συλλόγου “Πάτρα Σημείο Συνάντησης” συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό του 2015 που επιλέχθηκε από την UNESCO σαν Διεθνές Έτος Φωτός σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την πιο κάτω ομιλία:

Τετάρτη 22 Ιουλίου 9 μ.μ. “Από τη Λούσυ των αστεριών στον Brancusi” Η τέχνη κάνει τα πράγματα ορατά, ενεργοποιώντας αυτούς τους περίπλοκους μηχανισμούς του εγκεφάλου, και επομένως και του νου του ανθρώπου, που ερμηνεύουν και επανερμηνεύουν την αισθητική πληροφορία.

Ομιλητής : Δρ. Ηλίας Κούβελας Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Πτυχιούχος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

• Μετεκπαιδεύτηκε στο University College του Λονδίνου ως υπότροφος του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο Πανεπιστήμιο της North Carolina.

• Έχει εργασθεί ως Ερευνητής (Research Associate) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και του Πανεπιστημίου της California στο San Francisco και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και στα Βιολογικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Harvard.

• Από το 1978 έως το 2005 ήταν Καθηγητής Φυσιολογίας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

• Είναι μέλος της Dana Alliance for Brain Initiatives. Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας, των Επιστημονικών Συμβουλίων του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, του Ιδρύματος Τεχνολογίας Ερευνας και του Κέντρου Βιοϊατρικών Ερευνών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

• Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες. Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

• Διευθυντής Σπουδών του μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Βασικές Ιατρικές Επιστήμες και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

• Οι πρόσφατες ερευνητικές του δραστηριότητες εστιάζονται στη μελέτη των μοριακών διαταραχών σε πειραματικά μοντέλα των εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου στις μεταμοσχεύσεις βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πειραματικών μοντέλων της νόσου Parkinson , στη μελέτη των διαταραχών του λόγου ασθενών που πάσχουν από νόσο του Parkinson και στη μελέτη της επίδρασης των πρώιμων εμπειριών στη μοριακή δομή του εγκεφάλου ενηλίκων ατόμων.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το πρόβλημα της σχέσης εγκεφάλου και συνείδησης.

Η ομιλία θα γίνει στον Άγιο Βασίλειο οδός Κύπρου αρ. 12. Είσοδος για αυτοκίνητα: οδός Λευκωσίας αρ. 5.

Για πρόθεση παρακολούθησης επικοινωνήστε με e-mail: info@patrasmp.org,phaethon@physics.upatras.gr ή τηλεφωνικά: 6944627213 , 6932021772