Μεταλλική πλάκα 60 κιλών έπεσε από Boeing 777

advertisement

 

Για το πρόβλημα που αντιμετώπισε ένα από τα αεροσκάφη τύπου 777 που κατασκευάζει ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία Boeing.

 

Το εν λόγω αεροσκάφος έχασε ένα τμήμα του που συνδέεται με το σύστημα προσγείωσης, την ώρα που πετούσε πάνω από τα προάστια της Σαγκάης.

 

Επρόκειτο για μια μεταλλική πλάκα, βάρους 60 κιλών, η οποία έπεσε λίγο μετά την απογείωση, την περασμένη Δευτέρα, της πτήσης 111 της Air France από τη Σαγκάη με προορισμό το Παρίσι. Η Boeing διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Morning Post του Χονγκ Κονγκ, η πλάκα έπεσε από ύψος 3.700 μέτρων στη στέγη ενός εργοστασίου.

 

Το αεροσκάφος συνέχισε την πτήση του και προσγειώθηκε στο Παρίσι χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

 

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας, Κρις Βίλιερς, διευκρίνισε ότι η μεταλλική πλάκα δεν αποτελούσε τμήμα του μηχανισμού προσγείωσης αλλά ήταν μια από τις θύρες που ανοίγουν όταν κατεβαίνουν οι τροχοί του αεροπλάνου.

 

“Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες μας και τους δώσαμε οδηγίες για το πώς θα κάνουν την αναγκαία συντήρηση”, δήλωσε.

 

Στην ανακοίνωσή της η Boeing αναφέρει ακόμη ότι εξήγησε στις αεροπορικές εταιρείες τα μέτρα που πρέπει να λάβουν και βεβαιώνει ότι έκανε αλλαγές στα αεροσκάφη που παράγουν τα εργοστάσιά της.

 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των αεροσκαφών. Σημειώνεται ότι πάνω από 1.100 Boeing 777 πετούν σήμερα σε όλον τον κόσμο.