Σε «ακινησία» οι υποψήφιοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας

advertisement

Σε πλήρη ακινησία τουλάχιστον επισήμως βρίσκονται οι υποψήφιοι “δελφίνοι” στη ΝΔ. Η ανάληψη της προεδρίας από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σταμάτησε κάθε σκέψη έκφρασης ανάληψης της ηγεσίας απο τους υπόλοιπους. Σε αυτήν την κατεύθυνση παίζουν καταλυτικό ρόλο τα εξής γεγονότα.

1. Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που συνομίλησε με ολους τους δελφίνους και τόνισε οτι ο ίδιος δεν θα ειναι ένας “διακοσμητικός” πρόεδρος αλλιώς θα παραιτηθεί. Ουδείς σκέφτηκε να φέρει αντίρρηση στον βαγγελη Μειμαρακη για δυο λόγους – αφενως ειναι το παλαιότερο κομματικό στέλεχος – αφετέρου ανελαβε το κομμα στην πιο δύσκολη περίοδο της ιστορίας του.

2. Οι ίδιοι οι διεκδικητές της προεδρίας δεν θα τολμούσαν να θέσουν θέμα εσωκομματικών διαδικασιών γιατι θα έρχονταν αντιμέτωποι με το λαϊκό αίσθημα αφου την ωρα που η χώρα κινδυνεύει με γκρεξιτ εκείνοι ασχολούνται με τα κομματικά οφίτσια και το προσωπικό τους συμφέρον.

3. Οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος που συμμετέχουν στα στρατόπεδα των δελφίνων που συντάχθηκαν με τις επιταγές της βάσης αλλα και της κοινωνίας και δεν δείχνουν προθυμία να τρέξουν τωρα την κούρσα της διαδοχής.

4. Η ίδια η βάση της ΝΔ που έστειλε δυο σαφέστατα μηνύματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Την απομάκρυνση του Αντώνη Σαμαρά και την αποστροφή σε κάθε φαινόμενο εσωκομματικής εσωστρέφειας απο όπου και αν προέρχεται.

Πάντως όλοι γνωρίζουν ότι στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις συσπείρωσης και οργάνωσης των στρατοπέδων, χωρίς ομως αυτές οι κινήσεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.