ΠΑΤΡΑ:Κλίμα βαθιάς οδύνης στην πολιτική κηδεία του Τάκη Παπαθεοδωρόπουλου

advertisement

Μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης και παρουσία συγγενών φίλων και συναγωνιστών του από το χώρο της Αριστεράς έγινε σήμερα στο πρώτο δημοτικό νεκροταφείο της Πάτρας η πολιτική κηδεία του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου.

Παρόντες για τον τελευταίο αποχαιρετισμό, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας δεκάδες συνάδελφοί του από την ΔΕΥΑΠ, συναγωνιστές τοπυ από την ΔΗΜΑΡ και την ευρύτερη Αριστερά.

Συνάδελφοί του μάλιστα είχαν να θυμηθούν οτι κατά την αποχώρησή του από την ΔΕΥΑΠ τους είχε παροτρύνει λέγοντάς τους: “Το νερό και τα μάτια σας”

Τον Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλο αποχειρέτησε ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς και η τελετή έκελισε μελωδικά με ήχους κλαρίνου, ποπυ φέρεται να ήταν επιθυμία του εκλιπόντος

Ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος πάλεψε γενναία ως το τέλος πάλεψε, δίνοντας ο ίδιος κουράγιο στον εαυτό του, αλλά  και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Τον τελευταίο χρόνο δοκιμάστηκε σκληρά από σοβαρή ασθένεια, την οποία προσπαθούσε να νικήσει. Τις τελευταίες εβδομάδες η πορεία ήταν αρνητική, κάτι που μοιράστηκε στις 12 Ιουνίου με τους διαδικτυακούς του φίλους:

“Ετσι που παμε διορθωνεται το ενα χαλάει το αλλο. Μαστορα πες μας αν αξιζει ή το παμε για ανταλλακτικα”  είχε γράψει στο facebook, εισπράττοντας ατέλειωτη αγάπη και θερμά μηνύματα συμπαράστασης από άνθρώπους όχι φίλους τους διαδικτύου, αλλά πραγματικούς φίλους, που είχε αποκτήσει στη διαδρομή της ζωής του και μέσω του διαδικτύου ήταν διαρκώς δίπλα του. Παρακολουθούσαν διακριτικά την πορεία του και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να του δώσουν δύναμη.

Ο Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος ήταν επί σειρά ετών εργαζόμενος στη ΔΕΥΑΠ, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα για λόγους υγείας ως Διευθυντής.

Διετέλεσε  γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας.

Αγωνιστής της αριστεράς και ακεραιος χαρακτήρας.

Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Γαλλικών Σοφία Σπανογιάννη και πατέρας μιας κόρης.

Μία από τις μεγάλες του “αγάπες” ήταν η καλλιτεχνική φωτογραφία στην οποία έβρισκε διέξοδο ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες.