Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης -Οι δηλώσεις των υπουργών

advertisement

Τρία από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης θα δώσουν θρησκευτικό όρκο, στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, μετά από τον ανασχηματισμό.

Πρόκειται για τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον Παύλο Χαϊκάλη και τον Γιάννη Αμανατίδη, ενώ στην περίπτωσή τους την ορκωμοσία θα τελέσει ο επίσκοπος Μεθώνης, Κλήμης. Τα υπόλοιπα επτά νέα πρόσωπα της κυβέρνησης θα δώσουν πολιτικό όρκο.

Φτάνοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, τα στελέχη της κυβέρνησης έκαναν δηλώσεις:

Δημήτρης Βίτσας
«Είναι δύσκολη εποχή, έχουμε δημιουργήσει τη βάση για να την ανατρέψουμε. Η νέα κυβέρνηση είναι συνέχεια της παλιάς προσπάθειας, σε καλύτερες ίσως συνθήκες που οι ίδιοι πρέπει να δημιουργήσουμε».

Γιώργος Κατρούγκαλος
«Η οριστικοποίηση συμφωνίας και η εφαρμογή της είναι νέο πεδίο μάχης. Θα τη δώσουμε όρθιοι, όπως και τις προηγούμενες. Το στοίχημα είναι μία Ελλάδα κοινωνικά δίκαιη, σε μία Ευρώπη κοινωνικά δίκαιη».

Πάνος Σκουρλέτης
«Ο ανασχηματισμός είναι προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα. Αυτό που απαιτείται εργώδης προσπάθεια για να ελαφρύνουμε τον κόσμο και να συντηρηθεί η ελπίδα».

Τέρενς Κουίκ
«Θα ήθελα απλά να γυρίσω το χρόνο μία εβδομάδα πίσω. Απαλλαγμένοι από άγχη μπορούμε να σχεδιάσουμε για την επόμενη τριετία για όσα δεσμευθήκαμε. Είναι δύσκολα μέτρα. Σήμερα είμαστε με χαμόγελο αισιοδοξίας μετά από τον εφιάλτη του προηγούμενου σαββατοκύριακο».

Τρύφων Αλεξιάδης
«Δεν είναι ώρα για δηλώσεις, ξεκινά δύσκολη δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. Η φωτιά της φοροδιαφυγής δεν έχει σβήσει, αλλά θα τη σβήσουμε όμως».

Ολγα Γεροβασίλη
«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί. Κρίσιμες ημέρες, κρίσιμη περίοδος για τη χώρα. Τα λόγια φτωχά αυτό τον καιρό. Με πολλούς συμπολίτες μας να πλήττονται από τις πυρκαγιές χθες, πρέπει να αντιστρέψουμε το αίσθημα των ανθρώπων, να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Θα πω ψέμματα αν πω ότι περίμενα την τοποθέτησή μου. Εχουμε πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει, της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα. Το αν θα κρατήσει η κυβέρνηση θα φανεί, οι συνθήκες διαμορφώνονται κάθε ημέρα»