Εσταυρωμένος σε… σφυροδρέπανο το δώρο του Πάπα στη Βολιβία (βίντεο)

advertisement

Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφικας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας

Για να ευχαριστήσει τον Ποντίφικα για την παθιασμένη ομιλία του υπρε των αυτόχθονων Ινδιάνων της Βολιβίας, ο πρόεδρος της χώρας χάρισε στον Πάπα Φραγκίσκο ένα τουλάχιστον περίεργο δώρο: Έναν Εσταυρωμένο πάνω σε ένα ξύλινο σφυροδρέπανο, σύμβολο του κομμουνισμού παγκοσμίως!

Βέβαια, παρά την αρχική του έκπληξη, ο Πάπας αποδέχθηκε το δώρο καθώς ο σταυρός-σφυροδρέπανο είχε σχεδιαστεί από τον ιησουίτη καλόγερο Λουίς Εσπινάλ, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1980 από παραστρατιωτικούς στη Βολιβία και στο σημείο της δολοφονίας ο Φραγκίσκος απέτισε φόρο τιμής.

Ο Έβο Μοράλες, ακολουθώντας την κλασσική γραμμή του Κομμουνισμού, έχει αφαιρέση την Αγία Γραφή και το σταυρό από το προεδρικό μέγαρο εδώ και 10 χρόνια, μετατρέποντας τη Βολιβία σε κοσμικό κράτος. ωστόσο υποδέχτηκε με αγκαλιές τον Πάπα τον οποίο χαρακτήρισε “σύμμαχο”.

Εκτός από το περίεργο αυτό δώρο ο Ποντίφικας ήπιε και σούπα από φύλλα κόκας προκειμένου να αντέξει τις κλιματικές συνθήκες στην παραμονή του στη Λα παζ, σε υψόμετρο άνω των 3.600 μέτρων.