Ουκρανός πρωθυπουργός: Η ελληνική κρίση μας καταστρέφει, δε παίρνουμε λεφτά, τα δίνετε όλα στην Ελλάδα

advertisement

O πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ, επισκέπτεται την Ουάσιγκτον δεύτερη φορά σε έναν μήνα για να ζητήσει ενισχύσεις από τους Αμερικανούς. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Γιάτσενιουκ στους Financial Times η ελληνική κρίση τους καταστρέφει γιατί όλος ο κόσμος ασχολείται με το ελληνικό πρόβλημα και η Ουκρανία κάνει μεταρρυθμίσεις ριζοσπαστικές και βαθιές και δεν λαμβάνει χρηματοδότηση.

Ο Γιάτσενιουκ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο κόσμος δίνει ιδιαίτερη σημασία στην Ελλάδα (και η Ευρώπη παρέχει τους πόρους της) ενώ το Κίεβο αναγκάστηκε να ασχοληθεί με τα ρωσικά άρματα που βρίσκονται στη γη του και περιμένει απελπισμένα πρόσθετη οικονομική ανάγκη, όπως γράφει το άρθρο.

«Η οικονομία μας συρρικνώθηκε κατά 20%. Και οι Έλληνες φίλοι μας, που ο πληθυσμός τους είναι τέσσερις φορές μικρότερος από τον ουκρανικό , έχει λάβει 300 δις ευρώ και χρειάζεται άλλα 60 με 80 δις ευρώ. Αυτό όλο είναι πολιτικά ανεύθυνο και στερεί από άλλες χώρες ένα κίνητρο να προβούν σε βαθιές μεταρρυθμίσεις», είπε ο Γιάτσενιουκ.