Μπακογιάννη: Θα υπάρξει οριστική λύση και συμφωνία

advertisement

Αισιόδοξη για την επίτευξη οριστικής επίλυσης του προβλήματος και της υπογραφής μίας συμφωνίας, εμφανίζεται η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως θα επικρατήσει σωφροσύνη.

 

Η βουλευτής της ΝΔ, κατηγορεί την ίδια ώρα την κυβέρνηση ότι όσο καθυστερεί να καταλήξει σε συμφωνία, τόσο πιο επιβαρυντικά θα είναι τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει και να σταματήσει να λέει “αηδίες στον ελληνικό λαό”.

 

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι “εξακολουθώ και πιστεύω ότι θα επικρατήσει σωφροσύνη. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι μια κυβέρνηση με έναν πρωθυπουργό σαράντα ετών θα αναλάβει την βαρύτατη ιστορική ευθύνη να χρεοκοπήσει τη χώρα. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι από τα πράγματα που δεν μπορώ να βάλω στο μυαλό μου. Εκτιμώ ότι θα υπάρξει μια οριστική λύση του προβλήματος και θα υπογραφεί μια συμφωνία”.

 

Αποτιμώντας την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης, η πρώην υπουργός υποστήριξε ότι “αυτή η κυβέρνηση έχει την ευθύνη 100 ημερών κυβερνητικής δράσης. Σε αυτές τις 100 ημέρες πράγματι τα οικονομικά στοιχεία επιβαρύνθηκαν πολύ. Η Ελλάδα από μια δειλή ανάπτυξη έχει περάσει πάλι στην ύφεση. Κάθε ημέρα ύφεσης σημαίνει περισσότερες απολύσεις, περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία και απομάκρυνση από τον στόχο της ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα τα οποία καλούμαστε να πάρουμε είναι πιο επιβαρυντικά απ΄ ότι ένα μήνα πριν. Ας σταματήσουμε να λέμε αηδίες στον ελληνικό λαό και ας καταλάβουμε ότι αν δεν υπάρξει τώρα, μα τώρα, συμφωνία το κόστος είναι πια, κάθε ώρα μεγαλύτερο».

 

“Έπρεπε να κάνουμε το παν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση”

 

Κληθείσα να σχολιάσει τις απαιτήσεις των ευρωπαίων εταίρων και δανειστών τα τελευταία χρόνια, η κ. Μπακογιάννη τόνισε “εγώ το είχα πει τότε, για να μην ισχυριστεί κανείς ότι τα λέω τώρα. Έπρεπε να κάνουμε το παν να κλείσει η τελευταία αξιολόγηση. Δεν έγινε, διότι οι δανειστές ζητούσαν υπερβολικά πράγματα, κατά την άποψή μας, εκείνη την εποχή, λόγω των επερχόμενων εκλογών και σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Και για να μην φτάσουμε να μιλάμε σαν το κυπριακό, “κάθε πέρυσι και καλύτερα”, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή και ας τελειώσουμε το θέμα. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε τρεις γενιές Ελλήνων σε μια χρεοκοπημένη χώρα”.

 

Την ίδια ώρα, η κ. Μπακογιάννη υπογραμμίζει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τοποθετηθεί καθένας από τους πολιτικούς αρχηγούς.

“Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πει καθαρά ότι “εγώ αυτά τα οποία υποσχέθηκα στον ελληνικό λαό ήταν εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας” και να δούμε από εκεί και πέρα… Δεν είναι τώρα η ώρα επιμερισμού ευθυνών, είναι ώρα να δούμε τι θα κάνουμε αύριο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Η… πάπισσα Ζωή

 

Ιδιαίτερη αναφορά και στην Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε η βουλευτής της ΝΔ, δηλώνοντας ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι η πάπισσα Ιωάννα.

 

“Παρακολουθώ μια πρόεδρο της Βουλής, η οποία με περίσσια αλαζονεία συμπεριφέρεται λες και είναι η πάπισσα Ιωάννα. Βλέπω μια προσπάθεια, η οποία δεν βοηθάει σε αυτό τον διάλογο. Εγώ, λοιπόν, παρά ταύτα, κόντρα στο ρεύμα, θέλω να εξακολουθήσω να λέω ότι αυτή τη στιγμή αυτό που χρειάζεται περισσότερο από όλα είναι να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε και να έχουμε το θάρρος να πούμε στον ελληνικό λαό, να πούμε την αλήθεια ει δυνατόν όλοι μαζί”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη.