Υφυπουργός Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

advertisement

Το κρίσιμο πόστο του υφυπουργού Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο νυν τέταρτος γενικός γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος .
Ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ως τώρα είχε αναλάβει τον τομέα της Διαφάνειας.
Ο ίδιος έχει διατελέσει και στέλεχος της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή, ενώ το όνομα του έχει συνδεθεί με τη διερεύνηση μεγάλων υποθέσεων.

Έχει διατελέσει εισαγγελέας εποπτεύων τη δίωξη για το οργανωμένο έγκλημα και για ένα διάστημα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και διοικητής της ΕΥΠ, ενώ είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1983.

Οταν ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του κ. Παπαγγελόπουλου στη θέση του γενικού γραμματέα Δικαιοσύνης, έντονη ήταν η αντίδραση από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Στην ανακοίνωση το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εξέφραζε, με ειρωνικό τρόπο, τα συγχαρητήριά του στη «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση».

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τότε από το ΚΙΔΗΣΟ τονίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν από τους εμπίστους του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τον τοποθέτησε στη νευραλγική και εμπιστευτική θέση του διοικητή της ΕΥΠ. Και εξέφραζε απορία σχετικά με τον πολλαπλασιασμό των «συμπτώσεων» επιλογής εμπίστων προσώπων του πρώην πρωθυπουργού, μετά την επιλογή του κ. Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, και την εξαίρεση της περιόδου 2004-2009 από την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις αιτίες του μνημονίου.

Τόνιζε ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται τουλάχιστον αδιάφορη για το γεγονός ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είχε αναλάβει την υπόθεση εκτύπωσης και διανομής χιλιάδων υβριστικών φυλλαδίων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, υπόθεση για την οποία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνά του».

«Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών, η κυβέρνηση προσθέτει μία επιπλέον θέση Γενικού Γραμματέα στις ήδη τρεις που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας στην ενιαία θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, που κατέχει ήδη ο κ. Κ. Παπαϊωάννου».