ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ:Η θάλασσα “κατατρώει” τις ακτές-ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

advertisement

 

 

 

 

Λύση για τη διάβρωση των ακτών,ιδιαίτερα στις περιπτώσεις Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού και ‘Ακολης ,ζήτησαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Τσιρώνη,ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου «Ο Αρίων» Αλέξανδρος Πνευματικός και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος.

Η διάβρωση σ’ όλο το μήκος της Αιγιάλειας εξελίσσεται πολύ γρήγορα, με αποτελέσματα να διαταράσσεται η ισορροπία ενάλιων και χερσαίων οικοσυστημάτων,ενώ τίθεται σε κίνδυνο η οικονομική ευημερία των παράκτιων οικισμών, τα σπίτια, οι περιουσίες, οι δρόμοι και οι υποδομές ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζεται η αισθητική αξία της φυσικής ακτογραμμής.

Ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε πως η Αιγιάλεια αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα καθώς σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής της παρατηρείται διάβρωση και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι σαν λύση, ο δήμαρχος Αιγιαλείας και αντιπρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. Θανάσης Παναγόπουλος έχει προτείνει να περιέλθει η διαχείριση των ποταμών στους δήμους ώστε να ελέγχονται οι αμμοληψίες και να μην μπορούν να δρουν ανενόχλητες οι εταιρείες.

Ο αναπληρωτής υπουργός, από την πλευρά του, έδειξε να γνωρίζει το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να το εξετάσει.