ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΤΡΑ:Όπερα για παιδιά…από παιδιά σήμερα -αύριο

advertisement

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας παρουσιάζει, στο Θέατρο Απόλλων την «Όπερα για παιδιά…από παιδιά», την Πέμπτη και Παρασκευή, 21 και 22 Μαίου 2015, ώρα 10 π.μ.

Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων: 2ο, 3ο, 15ο, 21ο, 24ο, 26ο, 44ο, 55ο, Πρότυπο Πειραματικό Π. Π., που συμμετέχουν στο σχετικό πολιτιστικό δίκτυο παρουσιάζουν δικές τους διασκευές,  πάνω σε σκηνές που αγάπησαν από τηΒασίλισσα του χιονιού, παραγωγή της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕΘΕ.Πάτρας.

Η τελική αυτή παρουσίαση, αποτέλεσμα μιας συστηματικής εκπαιδευτικής προσπάθειας, έχει στόχο την προσέγγιση της όπερας από τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την όπερα μέσω των πολιτιστικών προγραμμάτων, παρακολούθησαν τις πρόβες και την παράσταση τηςΒασίλισσας του Χιονιού, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε σκηνοθεσία, πρωτότυπη μουσική Θοδωρή Αμπαζή και γνώρισαν από κοντά τους  λυρικούς τραγουδιστές του εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, οι οποίοι τους επισκέφθηκαν στις τάξεις τους .

 

Το συντονισμό κα την εκπαιδευτική επιμέλεια του δικτύου είχε η Δρ. Ανδρεάννα Κουφού, Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, ενώ την καλλιτεχνική καθοδήγηση ο Θοδωρής Αμπαζής.