ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΑΙΓΙΟΥ:Πλιάτσικο στο παλιό εργοστάσιο αναστατώνει τον Δήμο!-ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

advertisement

 

 

 

Για απανωτές κλοπές- ακόμα και μέρα μεσημέρι- σχεδόν ανενόχλητα, είναι ενήμερος εδώ και λίγες μέρες ο Δήμος Αιγιάλειας, δυστυχώς με σημείο αναφοράς ένα μείζονος τοπικής σημασίας ακίνητό του, το εργοστάσιο της πρώην Χαρτοποιίας στην Παραλία Μυρτιάς, στο Αίγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Skai Patras.gr, η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, είναι ενήμερος για αποθράσυνση επιτήδειων σχεδόν καθημερινά, με χαρακτηριστική την περίπτωση του περασμένου Σαββάτου, όπου ο Δήμαρχος ενώ βρισκόταν σε τελετή γάμου, ενημερώθηκε για άτομα με “φωσφοριζέ ” γιλέκα, άγνωστα σε περαστικούς, τα οποία είχαν σωστή “επιχείρηση” αρπαγής διαφόρων αντικειμένων από τους εσωτερικούς χώρους της παλιάς εργοστασιακής μονάδας.

Ήδη, μετά τα πρόσφατα περιστατικά, ο Δήμος αναλαμβάνει πρωτοβουλία λήψης σοβαρών μέτρων φύλαξης του χώρου από ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να διαφυλάξει τον χώρο του και ιδιαιτέρως σε μουσειακής σημασίας αντικείμενα.

Για δε τις μηχανές, υπάρχει η σκέψη εκποίησης, αφού πολλές από αυτές είναι δυνατόν να λειτουργήσουν ή και να χρησιμοποιηθούν ως “δεξαμενή” ανταλλακτικών.