67ο Δ.Σ ΠΑΤΡΑΣ:Πρόοδος στο θέμα της μετεγκατάστασης

advertisement

«Το νερό στ’ αυλάκι μπαίνει» κατά πάσα πιθανότητα, στο 67οΔημοτικό Σχολείο Ζαρουχλεΐκων Πατρών, που κινδυνεύει με το πέρας της λήξης του χρόνου ισχύος της απόφασης, για παράταση λειτουργίας του κατά ένα χρόνο, έως την 18 Ιουλίου 2015, που ελήφθη πέρυσι από το Υπουργείο μετά από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με την έκδοση του ΦΕΚ της 18-7-2014.

Σε αυτό πρέπει να συνηγορεί, πέρα από την επιδεικνυόμενη ευαισθησία των αρμοδίων της Εκπαίδευσης και το γεγονός πως πρόκειται για Σχολείο μαθητών με ιδιαιτερότητες.

Αλλά και το γεγονός πως Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας και Δήμος Πατρέων τείνουν ευήκοον ους στην ανάγκη για ανέγερση διδακτηρίου. Κι αυτά με δεδομένες τις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 67ου Δημοτικού Σχολείου.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες το Γραφείο του Διευθυντή κυρίου Γιαννόπουλου, της Α΄βάθμιας Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αρμόδιας για τα ζητήματα που ανακύπτουν στα σχολεία των τριών νομών, κάλεσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου, Πρόεδρο Δημ. Μόσχο και αντιπρόεδρο Βάσω Κουνέλη, σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Υπηρεσίας, επί της οδού Ακτής Δυμαίων, ώρα 10.30 πμ.

Παράλληλα αύριο το απόγευμα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων προχωρεί σε γενική συνέλευση και εκλογές για  ανάδειξη νέου ΔΣ και όπως αναμένεται το πρόβλημα του 67ου Δημοτικού Σχολείου θα τεθεί επί τάπητος.

Δεδομένου ότι είναι σοβαρά τα προβλήματα εγκατάστασης του Σχολείου, που βρίσκεται υπ’ ατμόν εδώ και μία δεκαετία και ακόμη πιο έντονα από το 2008, όπου εγκαταστάθηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδό του, αλλά σε αίθουσες προκάτ, που υποτίθεται θα ήταν προσωρινή λύση, μέχρι την ανέγερση κτιρίου με κονδύλια του ΕΣΠΑ, χάθηκε η ευκαιρία άντλησης κονδυλίων, λόγω διαγκωνισμού υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών και τώρα αναζητείται νέος κωδικός, που μόνον το Υπουργείο μπορεί να βρει.

Πλην όμως, επειδή τα προβλήματα του Σχολείου, Σύλλογος Γονέων και μαθητές, «τα έχουν χύμα», τυχόν μη έκδοση νέου ΦΕΚ, θα τα «έχουν και τσουβαλάτα»!