Ι.Ν ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΓΛΑΥΚΟΣ ΠΑΤΡΑΣ:Τιμήθηκαν οι αιμοδότες

advertisement

Τους εθελοντές αιμοδότες της ενορίας του Αγίου Βασιλείου Γλαύκου, τίμησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος. Σε σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή, 3 Μαίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Γλαύκου Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο νόημα της ευαγγελικής περικοπής, στη μοναξιά που αισθάνεται ο σύγχρονος άνθρωπος, ενώ τόνισε την αγάπη που βιώνουν οι άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία.

Μετά την Θεία Λειτουργία σε σεμνή τελετή που ακολούθησε και συνδιοργάνωσαν ο Εκπολιτιστικός Συλλόγος της Κυψέλης « Άγιος Αλέξανδρος» και η Ενορία, ετιμήθησαν οι εθελοντές αιμοδότες της Ενορίας και του Συλλόγου για την ωραία τους αυτή προσφορά, που είναι δώρο ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο της Κυψέλης «Άγιος Αλέξανδρος» και τον Εφημέριο της Ενορίας π. Δημήτριο Σαββόπουλο για την πρωτοβουλία τους αυτή και μίλησε με θερμά λόγια για τους εθελοντάς αιμοδότας, προβάλλοντας αυτούς ως πρότυπα άξια μιμήσεως.

Στη συνέχεια ο Εφημέριος της Ενορίας π. Δημήτριος Σαββόπουλος ανεφέρθη στο ιστορικό της προσπάθειας αυτής και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την στήριξη και την ευλογία στο έργο της Ενορίας.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε τιμητικές διακρίσεις στους εθελοντάς αιμοδότας ονομαστικά και ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά και αναστάσιμα.»