ΔΗΜ.ΑΡ:Υποψήφια για Πρόεδρος η Μαρία Γιαννακάκη

advertisement

Μετά την υποψηφιότητα για την ηγεσία,του παραιτηθέντος γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου και δεύτερη υποψηφιότητα κατατέθηκε σήμερα δύο εβδομάδες πριν από το συνέδριο του κόμματος.

 

Η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε την υποψηφιότητά της και σε δήλωσή της αναφέρει ότι η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης.

 

Δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα και στη παρούσα κατάσταση προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας, ενώ η πολιτική συμμαχιών δεν είναι αυτοσκοπός.

 

« Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος», σημειώνει στη δήλωση υποψηφιότητάς της η κα Γιαννακάκη.