ΦΑΡΑΙ-ΙΣΩΜΑ:Γιορτές χαράς της ‘Άνοιξης!

advertisement

Με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, καθώς και με θεατρικές παραστάσεις υποδέχτηκαν ο Δήμος Ερυμάνθου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής τον ερχομό της Άνοιξης.

Τα γλέντια ξεκίνησαν από το πρωί της Πρωτομαγιάς, στο Φαραί όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος κέρασε δωρεάν κρασί και φαγητό στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου στήθηκε και το ανάλογο γλέντι.

Την ίδια ώρα ξεκινούσε και το γλέντι στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του Αϊ-Λια στη Χαλανδρίτσα, σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε με επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος, όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και η ορχήστρα έπαιζε μέχρι τις βραδινές ώρες.

Το βράδυ της Πρωτομαγιάς, το Τοπικό Συμβούλιο Ισώματος με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.ΕΡ.) του Δήμου, πραγματοποίησε εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με παραδοσιακούς & λαϊκούς χορούς και τραγούδια, στην οποία συμμετείχαν χορευτικά τμήματα Συλλόγων της περιοχής, (Σταυροδρομίου, Χαλανδρίτσας, Βασιλικού, Ισώματος, Δαφνούλας, κ.ά.).

Παράλληλα διεξήχθησαν αγώνες δρόμου και διαγωνισμός κατασκευής στεφανιών, όπου και ακολούθησαν βραβεύσεις των νικητών και των διακριθέντων.

Το χώρο ομόρφυνε και έδινε το στίγμα της ημέρας, η φιλοξενία έκθεσης λουλουδιών, κηπευτικών και φυτωρίων, καθώς και τοπικών αγροτικών προϊόντων εποχής.

Την επομένη της Πρωτομαγιάς Σάββατο 2 Μαΐου εορτή της ανακομιδής λειψάνων του Αγ. Αθανασίου, στο ξωκλήσι του Αγ. Αθανασίου Βασιλικού, μετά τη Θ. Λειτουργία ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ταβούλια και πίπιζες, του οποίου την ευθύνη της διοργάνωσης είχε το Τοπικό Συμβούλιο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Στα πλαίσια των τοπικών εορταστικών εκδηλώσεων, η Θεατρική Ομάδα του Βασιλικού παρουσίασε στις 8.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου σε πρώτη θεατρική παράσταση το έργο του Ζωρζ Φεντώ «Ράφτης κυριών», το οποίο παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 θεατές μεταξύ των οποίων και ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, κλπ. Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας του χωριού, την οποία υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι παρευρισκόμενοι θεατές, που συνεχίζει παράδοση παλαιοτέρων επιτυχιών.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο οποίος παραβρέθηκε σε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου, εξήρε τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και ομάδες πολιτών του Δήμου, επισημαίνοντας τη σημαντική συμβολή τους στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

«Τόσο ο Δήμος, όσο και η ΔΗ.Κ.Ε.ΕΡ., όπως τόνισε, συνδράμουν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν το έργο των Συλλόγων της περιοχής, στα πλαίσια πάντοτε των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν, στοχεύοντας στη διεύρυνση και την αναβάθμιση των παρεμβάσεων στον τομέα του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής ανάδειξης και δημιουργίας. Στην επίτευξη αυτού του στόχου σημαντική είναι η συμβολή και αξιοποίηση των Προγραμμάτων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια στο Δήμο και περιλαμβάνουν σεμινάρια και δράσεις πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας».