Α’ ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ:Συνάντηση σήμερα στη 1μ.μ με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

advertisement

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Α’ ΕΛΜΕ  Αχαίας κοινή συνάντηση ΔΣ και μελών που είναι σε διαθεσιμότητα. Μετά την κατάθεση και την αναμενόμενη ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την επαναφορά των Εκπαιδευτικών και την ανασύσταση των Τομέων και των Ειδικοτήτων στην Τ.Ε.Ε . αποφασίστηκαν:

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης την Παρασκευή  8/5/2015 ώρα 13: 00 στα γραφεία του ( Ακτή Δυμαίων ) ώστε να ζητηθούν :

Α) Επανασύσταση των Τομέων και των Ειδικοτήτων στα ίδια ΕΠΑ.Λ που λειτουργούσαν πριν την κατάργηση τους.

Β) Οι ειδικότητες των ΕΠΑ.Σ.  να λειτουργήσουν στα πλησιέστερα ΕΠΑ.Λ.

Γ) Να γίνει άμεση κοινοποίηση της εγκυκλίου (Φ 8/56024/Δ4-6/4/2015  ) Κουράκη σε όλα τα σχολεία της περιοχής και η απαιτούμενη ενημέρωση των μαθητών και με παρέμβαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σημειώνουμε πως φέτος δεν έγινε, με ευθύνη της Διοίκησης, η ενημέρωση των μαθητών των Γυμνασίων, έστω και για ηθικούς λόγους.

Δ) Παράλληλα η Ε.Λ.Μ.Ε. με τη συνδρομή των επανερχόμενων συναδέλφων θα προβούν σε ενημέρωση των σχολείων της περιοχής μας για την επικείμενη λειτουργία των Τομέων και των Ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί , την επόμενη σχολική χρονιά.

Ε) Επιμένουμε στην επανατοποθέτηση και όχι στην επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας. Διεκδικούμε την μη μείωση των νέων προσλήψεων στην Εκπαίδευση λόγω της επανατοποθέτησης τους.