ΠΑΤΡΑ:Στη δικαιοσύνη η υπόθεση εξαπάτησης ιερέων!

advertisement

Στον Ανακριτή Πάτρας θα απολογηθεί σήμερα η 46χρονη, που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος εξαπάτησης ιερέων στην Πάτρα.

Η τριμελής εγκληματική ομάδα εμπλέκεται σε τουλάχιστον 5 επιπλέον περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κληρικών, που την περασμένη εβδομάδα.

Η 46χρονη συνελήφθη από την Ασφάλεια Πάτρας, παραμονή Πρωτομαγιάς, την ώρα που θα έκανε ανάληψη ποσό 9.000 ευρώ σε τράπεζα των Πατρών, από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε.

Τα χρήματα είχε καταθέσει 69χρονος ιερέας, σε περιοχή της Χαλκιδικής, στο οποίο τηλεφώνησε 37χρονος Αλβανός, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, και τον έπεισε να του καταθέσει τα χρήματα με το πρόσχημα καταβολής αναδρομικών ποσών από επιδόματα μισθοδοσίας.

Ο ιερέας όμως στην πορεία κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έδρασε αστραπιαία και εκτός από την 46χρονη στο κύκλωμα εμπλέκονται δύο υπήκοοι Αλβανίας, 26 και 37 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι έγκλειστοι του καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, για ανάλογη υπόθεση.