Φόβοι για 38 αγνοούμενους στο Norman Atlantic, 7 οι νεκροί

Εντείνονται οι φόβοι για δραματική αύξηση των νεκρών στο σκάφος Norman Atlantic, μετά την αποκάλυψη πως υπάρχει ασυμφωνία περίπου 38 ανθρώπων μεταξύ των 432 διασωθέντων και των 478 επιβαινόντων.

Δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί πάντως αν η ασυμφωνία μεταξύ των δυο αριθμών οφείλεται σε καθυστέρηση ενημέρωσης από τις ιταλικές Αρχές ή σε κάποιο άλλο λόγο.

Στο σκάφος βρίσκονται άνδρες του ιταλικού Ναυτικού, που ελέγχουν τους χώρους του πλοίου. Από το επιβατικό πλοίο απομακρύνθηκε νωρίτερα ακόμα και ο πλοίαρχος, που είχε μείνει τελευταίος.

Εν τω μεταξύ, στους επτά ανήλθαν οι νεκροί από την τραγωδία στο πλοίο, που άρχισε να εκτυλίσσεται τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά – για άγνωστους ως τώρα λόγους.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας έλληνας επιβάτης, οποίος έχασε την ζωή του χθες Κυριακή όταν εγκλωβίστηκε στη σκάλα διαφυγής του πλοίου. Ακόμα τέσσερις σοροί εντοπίστηκαν από ιταλικό ελικόπτερο κοντά στο ακυβέρνητο πλοίο και δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί ενώ στη συνέχεια η ιταλική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως εντόπισε δυο ακόμα πτώματα.

Δεν αποκλείεται οι έξι σοροί που βρέθηκαν σήμερα να ανήκουν σε παράτυπους μετανάστες.

Ο παρουσία μη καταγεγραμμένων λαθρεπιβατών στο σκάφος, που θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά των αριθμό των θυμάτων, δεν έχει ακόμα αποκλειστεί, με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να δηλώνει νωρίτερα πως πριν τον απόπλου, στο λιμάνι της Πάτρας, είχαν συλληφθεί εννέα άτομα που προσπάθησαν να επιβιβαστούν χωρίς έγγραφα.

Έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ποινικές ευθύνες για τη φωτιά άρχισε η εισαγγελία της ιταλικής πόλης του Μπάρι.