Πάτρα: Κλήση από τον Ανακριτή για το πεύκο της Αρόης

Κλήση από τον ανακριτή κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής, έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός και παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη για ν ακαταθέσει για το θέμα του μεγάλου δέντρου στην Αγυιά, η πρόθεση για κοπή του οποίου, προκάλεσε την οργή πολιτών της περιοχής και οικολογικών οργανώσεων. Ο κ. Σιγαλός, κλήθηκε ως πρώην αντιδήμαρχος (δεν είναι γνωστό αν κλήθηκε και ο εν ενεργεία), στο πλαίσιο καταγγελίας που έxει κάνει γονέας του οποίου το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά με μηχανάκι στο ύψωμα του οδοστρώματος που δημιουργούν οι ρίζες του συγκεκριμένου δέντρου, το 2010.

 

Ο Γιώργος Σιγαλός λέει υπάρχουν μαρτυρίες και πολλών γειτόνων που έχουν κάνει ένορκες καταθέσεις για την επικινδυνότητα της κατάστασης και η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

 

Ο κ. Σιγαλός, που το καλοκαίρι είχε σηκώσει θύελλα όταν είχε πει ότι δεν υπάρχει τεχνική διάσωσης του δέντρου και πρέπει να κοπεί

 

“Eρευνήσαμε όλες τις τεχνικές δυνατότητες, αλλά δεν βρήκαμε λύση ώστε και το δέντρο να διατηρηθεί και να μην είναι επικίνδυνος ο δρόμος. Από το 2010, μετά και το ατύχημα υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής για την κοπή του δέντρου, αλλά διαφωνούσε η ΕΠΑΕ, η επιτροπή της τότε Νομαρχίας, που είχε την ευθύνη.Τώρα η ευθύνη είναι του Δήμου και η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής εξετάζοντας όλες τις εκδοχές, αποφάσισε ότι το δέντρο είναι επικίνδυνο και πρέπει να κοπεί. Ακούσαμε για αυτό ό,τι μπορείτε να φανταστείτε από τους Οικολόγους, λές και εμείς έχουμε κάτι με το δέντρο ή δεν αγαπάμε τη φύση, όμως το πρόβλημα παραμένει και κάτι πρέπει να γίνει πριν έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα.Ο Δήμος πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Δεν μπορεί να αγνοήσει την απόφαση της Επιτροπής. Το θέμα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κινδυνεύουν άνθρωποι και ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του” λέει ο κ. Σιγαλός.