Ο ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” ραγδαίες εξελίξεις με… “σύμμαχο” τον Βενιζέλο

Στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα θεωρούν ότι εξελίξεις τις προσεχείς μέρες θα είναι ραγδαίες κάτω και από την πίεση του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον πρωθυπουργό “να μην σέρνεται η χώρα” όπως είπε στη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σαφείς προς κυβέρνηση και δανειστές: πρώτα εκλογές που θα αποτυπώσουν το νέο συσχετισμό δυνάμεων και μετά εκλογή ΠτΔ και Αναθεώρηση του Συντάγματος.

 

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και σε συνδυασμό με το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων ανάγκασαν τον πρωθυπουργό να παίξει άμυνα, καθώς όλα είναι ανοιχτά και προφανώς γιατί δεν έχει εξασφαλισμένους τους 180 της προεδρικής εκλογής

 

«Αν δεν υπάρξουν από σήμερα οι 180, ελάτε αύριο το πρωί να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία των εκλογών» κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

 

Και υπογράμμισε: «Όταν καταψηφίζεις τον προϋπολογισμό, ουσιαστικά ζητάς την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης ο προϋπολογισμός. Όσοι απορρίπτουν τον προϋπολογισμό, πρακτικά ζητούν άλλη πολιτική, από άλλη κυβέρνηση. Το όχι στον προϋπολογισμό σήμερα που θα γίνει ναι αύριο δεν δικαιολογείται παρά μόνο ως αποτέλεσμα μεθοδεύσεων και ας πάρει ο καθένας την ευθύνη του απέναντι στον ελληνικό λαό».

 

Ήταν δύο χαρακτηριστικές στιγμές από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την Κουμουνδούρου έθεσαν όλους προ των ευθυνών τους και αποστόμωσαν πολιτικά την κυβέρνηση στην κριτική που ασκεί προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα λέει περί αποστασίας.