Τσίπρας: Ο προϋπολογισμός του 2015 σφραγίζει μια 5ετία σκληρής λιτότητας

«Ο προϋπολογισμός του 2015 σφραγίζει μια 5ετια λιτότητας είναι το αποτύπωμα της πιο σκληρης πολιτικής που επιβλήθηκε με την βια σε έναν λαό πειραματόζωο», είπε ξεκινώντας την ομιλία του λίγο πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Κάνοντας τον απολογισμό των τελευταίων 5 ετών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι πιστωτές μετέτρεψαν την κρίση από χρηματοποιστωτική, σε κρίση δημοσιονομική. «Η κρίση 5 χρόνια τώρα μεταλάσσεται και ανακυκλώνεται. Τα πρώτα σημάδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλη την Ευρώπη. Θα έχουμε και τρίτο επεισόδιο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα βρέθηκε “στο μάτι του κυκλώνα” απο πολύ νωρίς από το 2010. Οι κυβερνήσεις του Παπανδρέου και μετά του Παπαδήμου αλλά και στην συνέχεια του Σαμαρά φόρτωσαν στον λαό τα Μνημόνια και έθεσαν την χώρα σε ομηρεία από τους κερδοσκόπους».

«Λέγαμε τότε, ότι το χρέος είναι το κρίσιμο θέμα για το οποίο έπρεπε να υπάρχει διαπραγμάτευση και εσείς μας λοιδορούσατε», είπε.

Έκανε λόγο για θλιβερή εικόνα μιας κυβέρνηση παραδοσμένης και είπε ότι ο προϋπολογισμός είναι κομμένος και ραμμένος σε ένα πρόγραμμα που θέλει αναθεωρηση.

«Η κυβέρνησή σας καταρρέει. Ο προϋπολογισμός θα αναθεωρηθεί από εσας για μια χώρα αποικία; Η από εμάς για την ανόρθωση και την ανασυγκρότηση της χώρας κόντρα στην προπαγάνδα και στα χαλκεία του Μεγάρου Μαξίμου; Από την μια είναι το Μνημόνιο αορίστου χρόνου και από την άλλη είναι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάταξης όπως εμείς εξαγγείλαμε στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αν ο βιος της κυβέρνησης παραταθεί είναι δεδομένο ότι έρχονται τα πιο σκληρά μέτρα. Έρχονται καινούρια προαπαιτούμενα».

advertisement