Παπαρήγα: Για «πλύση εγκεφάλου» του λαού κατηγορεί κυβέρνηση, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ

advertisement

Η κυβέρνηση, αλλά και ο άλλος πόλος, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στο λαό, είπε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή, όπου συζητείται ο προϋπολογισμός 2015.

 

 

Επιχειρώντας με επιμονή να αποδείξει ότι τα προγράμματα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχουν πολύ,  τόνισε ότι οι δανειστές και οι αγορές απέδειξαν ότι αδιαφορούν για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Το μόνο που τους φοβίζει είναι η ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος, το οποίο ξέρουν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

 

Κανείς δεν μιλά για ανάκτηση απωλειών

 

Με κανένα από τα πυρά της κυρίας Παπαρήγα να μην σημαδεύει και τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ είπε ότι όλοι αναγνωρίζουν και δακρύζουν για τις μεγάλες θυσίες του λαού κατά τη διάρκεια της «καπιταλιστικής κρίσης», όμως κανείς δεν μιλά για ανάκτηση των μεγάλων απωλειών του.

 

Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν γίνεται λόγος για ανάκτηση των απωλειών του λαού ούτε καν σε βάθος χρόνου, σημείωσε η κυρία Παπαρήγα.

 

Ο «άλλος πόλος» -όπως τον χαρακτηρίσε- ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμα του εστιάζει στην αποκατάσταση μόνο των κατώτατων μισθών, συντάξεων κτλ

 

Η ρητορική αυτή τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ «περί κατώτατων» θυμίζει αυτές περί «ρετιρέ και υπογείων», «εχόντων και κατεχόντων» κτλ, είπε η κυρία Παπαρήγα, υποστηρίζοντας ότι αποσκοπεί στη διάσπαση και διαίρεση του εργατικού κινήματος, ώστε να αποτραπεί η κοινή δράση.

 

Να μιλήσουμε για όλη τη φτώχεια, με τις διαβαθμίσεις της και όχι μόνο για την ακραία, είπε η κυρία Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι η συζήτηση μόνο για την ακραία φτώχεια που αντιμετωπίζεται σαφώς ευκολότερα, βολεύει τους πάντες: την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους δανειστές.

 

Δεν μπορεί ο εργατόκοσμος να υποχωρήσει ούτε εκατοστό από την ανάκτηση των απωλειών του και την κάλυψη των αναγκών του, με βάση μάλιστα τις σύγχρονες συνθήκες, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα.

 

«Πλύση εγκεφάλου στο λαό»

 

Η κυρία Παπαρήγα επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και αυτό σημαίνει ότι θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές τις οποίες «ούτε φοβόμαστε ούτε απευχόμαστε να γίνουν».

 

Ωστόσο, κάλεσε το λαό να μην μπερδεύεται θεωρώντας ότι εκλογές σημαίνει και λαϊκή κυριαρχία.

 

Συνεχίζοντας δε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ενδεχόμενη άνοδος του στην εξουσία δεν θα είναι προϊόν νικηφόρου αγώνα του λαϊκού κινήματος

 

Άλλωστε, υποστήριξε ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ανεδαφικά πράγματα στο λαό, προσπαθώντας να του κάνουν «πλύση εγκεφάλου».

 

Η μεν ΝΔ, είπε η κυρία Παπαρήγα, λέει ότι πρέπει να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι δανειστές μας.

 

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε η κυρία Παπαρήγα, λέει ότι εντός ΕΕ θα καταφέρει τα πάντα, «διαθέτοντας, δεν ξέρω, τον γητευτή των λιονταριών».

 

Συνεχίζοντας την προσπάθεια εξομοίωσης κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Παπαρήγα αναφέρθηκε και στα σχέδια τους για την προώθηση της ανάπτυξης υποστηρίζοντας ότι έχουν μικρές μόνο διαφορές. Για παράδειγμα, είπε, διαφωνούν ως προς το ύψος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά συμφωνούν ότι τις επενδύσεις θα τις υλοποιήσουν ιδιώτες.

 

«Γιατί πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο City του Λονδίνου; Για να καθησυχάσει τους επενδυτές. Δεν πήγε για να τους τρομάξει…» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαρήγα.

 

Άλλη ομοιότητα που επισήμανε η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ είναι ότι και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για ώθηση των τομέων της οικονομίας που εμφανίζουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. «Τι σημαίνει αυτό; Πλεονεκτήματα έναντι ποιου και για ποιον; Έναντι των άλλων χωρών και για το μεγάλο κεφάλαιο» είπε η κυρία Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές δεν κάνουν επενδύσεις με βάση τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο βάσει του κέρδους τους.

 

«Άλλο να επενδύσεις σε κατασκευές για λαϊκή στέγη και άλλο σε τουριστικά χωριά» είπε χαρακτηριστικά.