Πάτρα: Μαζική η συμμετοχή στην πορεία του ΠΑ.ΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά (Φωτο – Βιντεο)

advertisement

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην συγκέντρωση και πορεία που προγραμμάτισε για σήμερα στην Πάτρα το Πανεργατικό Μέτωπο για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το ραντεβού δόθηκε στις 10 το πρωί στην Πλατεία Γεωργίου και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, άρχισε λίγο μετά τις 11.00

 

Παρών στις σημερινές επετειακές εκδηλώσεις του ΠΑ.ΜΕ για την 1η του Μάη, ήταν οι επικεφαλείς των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Νίκος Καραθανασόπουλος υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος και Κώστας Πελετίδης υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πάτρα αναφέρει:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης και τιμής σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, την απελευθέρωση από τη μισθωτή σκλαβιά, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, παλιοί ή νέοι, καταδικάζονται να ζουν στην ανεργία, στην ανασφάλεια, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες υγείας, μόρφωσης, πρόνοιας.

Την ίδια στιγμή, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ζητάνε να «βάλει πλάτη» ο λαός, για να επιστρέψει η καπιταλιστική ανάκαμψη, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα ανταγωνίζονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός διαχειριστής της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας. Όλοι αυτοί υπερασπίστηκαν εδώ και χρόνια την ΕΕ και σήμερα που αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα έχει αποκαλυφθεί στα μάτια του λαού, σπέρνουν ξανά αυταπάτες ότι μπορεί να γίνει «καλύτερη και ανθρώπινη η ΕΕ».

Οι εργαζόμενοι, μπορούν να κάνουν αποφασιστικά βήματα στην οργάνωση και πάλη τούς, ιδιαίτερα η νέα γενιά εργαζομένων. να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προωθήσουν την ενότητα της τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Για αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην εργατική τάξη, τους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, στα σωματεία, στις γειτονιές, στην Ευρωβουλή, στους Δήμους, στις Περιφέρειες. Στις εκλογές του Μάη ο λαός μας να κάνει το βήμα, να στηρίξει, να ψηφίσει το ΚΚΕ. Με τη ψήφο στο ΚΚΕ να δυναμώσει ο αγώνας, να σταλεί μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στους λαούς της Ευρώπης.»