Πάτρα: Με “παρατράγουδα” η συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο (Φωτο – Βιντεο)

advertisement

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, που πραγματοποιήσαν για σήμερα το Εργατουπαλληλικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ για τον εορτασμό της Εργατικήςη Πρωτομαγίας.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην προσυγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί έξω από  Εργατικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη.

 

Η πορεία όμως του Εργατουπαλληλικού κέντρου “σημαδεύτηκε” από την παρουσία ομάδας αντιεξουσιαστών που αρχικά και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων και σωματείων της περιοχής, ανέβηκαν στο πρώτο όροφο το κτηρίου και κρέμασαν πανό από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

Σε αυτό που έφερε την υπογραφή της “Πρωτοβουλίας Αναρχικών για ένα άλλο Εργατικό Κέντρο”, ήταν γραμμένο το σύνθημα “Θα έρθει η μέρα που η σιωπή μας θα είναι θα ειναι δυνατότερη από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα”.

Οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν από το σημείο για να επανέλθουν λίγα λεπτά πριν την έναρξη της πορείας, όπου επιχείρησαν να πάρουν από τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πατρών το πανό το οποίο και βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας. Ακολούθησε ένταση και μικροσυμπλοκές οι οποίες δεν πήραν έκταση καθώς τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου αποχώρησαν από το σημείο και ακολούθησαν την πορεία στο τέλος της.