Έως το τέλος του 2014 «πέφτουν» στην αγορά τα πρώτα χρήματα του Επενδυτικού Ταμείου

advertisement

Την Τρίτη υπογράφηκε και η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο Ταμείο, με 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για εξεύρεση και άλλων σημαντικών επενδυτών.

Έως το τέλος του 2014 θα διατίθενται σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα πρώτα χρήματα από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.
Στο Ταμείο θα συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) με 50 εκατομμύρια ευρώ, αφότου έχει ήδη υπογραφεί η συμμετοχή της Γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων (KfW).

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το Γαλλικό Επενδυτικό Ταμείο, τη Γαλλική Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων και με ιδιώτες, για την προσέλκυση νέων κεφαλαίων.

Κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ επισήμανε ότι πολλοί επιχειρηματίες πλησιάζουν τον ίδιο και στελέχη του ιδρύματος, δηλώνοντας ότι η επιχείρηση τους είναι μικρή και δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Για το λόγο αυτό, ο ίδιος σχεδιάζει να ανοίξει τη συζήτηση για την παροχή ρευστότητας ακόμη και σε μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις