Πάνος Σόμπολος: Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα

advertisement

Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Πάνου Σόμπολου, το οποίο παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων από το χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής των γραμμάτων και των μίντια.

 

Πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο του επί σειρά δεκαετιών, το οποίο καταγράφει τριαντατέσσερις στυγερές ανθρωποκτονίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Ο γνωστός αστυνομικός ρεπόρτερ, αφηγείται όλες τις συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκε στα 40 χρόνια της δημοσιογραφικής του πορείας έτσι ακριβώς όπως τις έζησε.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις όχι μόνο συντάρραξαν την Ελλάδα, αλλά αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για την σύγχρονη εγκληματολογία.

«Είναι 100% αυθεντικές χωρίς ίχνος υπερβολής, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης, ούτε ένα και παραπάνω. Έζησα λεπτό προς λεπτό όλες τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, δεν μου τις είπε κάποιος, δεν τις διάβασα , δεν τις άκουσα κάπου, τις δούλεψα», δήλωσε ο Πάνος Σόμπολος.

Το «παρών» στην παρουσίαση, έδωσαν συν τοις άλλοις, και πολλοί δημοσιογράφοι οι οποίοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Πάνο Σόμπολο, όλα τα χρόνια της δημοσιογαφικής του καριέρας.

Ανάμεσα τους, η Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου ο οποίος ήταν και συντονιστής της συζήτησης, ο Παύλος Τσίμας, η Μαρία Χούκλη, και πολλοί άλλοι.

«Θα παρακαλέσω τον συγγραφέα σε καμιά 20αρια χρόνια να μου εκχωρήσει τον τίτλο ” τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, με τη διαφορά ότι εγώ θα γράψω βιβλίο για άλλα εγκλήματα» δήλωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου από τη θέση του συντονιστή.

Η Μαρία Χούκλη συμπλήρωσε, πως «δεν αφηγούμαστε απλώς τα γεγονότα, τα ζούμε. Και νομίζω αν υπάρχει κάποιος δημοσιογράφος ο οποίος ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτόν τον ορισμό, είναι ο Πάνος Σόμπολος».

Τέλος, ο Παύλος Τσίμας τόνισε πως «η διαφορά του Πάνου είναι ότι αντιπροσωπεύει και συνέχισε να αντιπροσωπεύει μέχρι τέλους μια εποχή της δημοσιογραφίας που το ρεπορτάζ δεν γινόταν από το τηλέφωνο, γινόταν με τα πόδια, λιώνοντας παπούτσια. Και ο Πάνος έχει λιώσει πολλά παπούτσια».

Όπως αποκάλυψε ο Πάνος Σόμπολος ετοιμάζει ήδη το επόμενο βιβλίο του που δεν θα αφορά σε εγκλήματα, αλλά σε τραγικά γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, έτσι όπως ο ίδιος τα έζησε και τα κατέγραψε.