Αχαΐα: Σταμάτησαν οι έρευνες για τον 65χρονο από τις Αλυκές

advertisement

Ακαρπες, παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 65χρονου Παναγιώτη Ρήγα του Γεωργίου, ο οποίος αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη 23 Απριλίου από την περιοχή των Αλυκών της Κάτω Αχαϊας.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες από την Λιμενικό, την Πυροσβεστική, την 6η ΕΜΑΚ Πατρών, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωσωστών και την Αστυνομία, δεν έχει βρεθεί κανένα σημάδι από τον 65χρονο άνδρα και οι έρευνες σταμάτησαν, μέχρι να προκύψει κάποιο στοιχείο που θα βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό του.

Στις έρευνες για τον αγνοούμενο άνδρα συμμετείχε από την πρώτη στιγμή και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ανακοίνωσή του για την πορεία των ερευνών αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και περί ώρα 14:30, ενημερώθηκε από το Λιμενικό Σώμα σχετικά με εξαφάνιση ηλικιωμένου άνδρα στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας. Οι πληροφορίες και τα στοιχεία που είχαν συλλέξει ως εκείνη την ώρα οι Αρχές οδηγούσαν στην υπόθεση ότι ο ηλικιωμένος άνδρας ενδεχομένως είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει.

Η κινητοποίηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών ήταν άμεση. Σε συντονισμό με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ερεύνησαν επισταμένα την παράκτια περιοχή από τα Βραχνέικα Πατρών έως τη Λακκόπετρα. Την Παρασκευή 25 Απριλίου μετά την ολοκλήρωση νέας έρευνας στην ανωτέρω περιοχή, ερευνήθηκε και το τμήμα από το Αντίρριο έως τις εκβολές του Ευήνου ποταμού. Το Σάββατο 26 Απριλίου ερευνήθηκε εκ νέου το τμήμα από τα Βραχνέικα μέχρι την Κάτω Αχαΐα με έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Στις έρευνες συμμετείχε δύναμη 37 Εθελοντών, με πλήρη υγειονομικό, διασωστικό και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό και την υποστήριξη ενός διασωστικού οχήματος 4×4 και ενός οχήματος μεταφοράς προσωπικού.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οφείλει να ευχαριστήσει θερμά το Λιμενικό Σώμα, την 6η Ε.Μ.Α.Κ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη συνεργασία. Οι έρευνες θα συνεχιστούν εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.»