Συνέντευξη Νικολετόπουλου Δ. Χαράλαμπου, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του Νίκου Οικονομόπουλου “ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ”

advertisement

Καλησπέρα κ Χαράλαμπε, είσαστε μια νέα και δυναμική προσωπικότητα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή της Πάτρας, θα μας βοηθήσετε να κατανοήσουμε όλοι το ποιος είναι ο Χαράλαμπος Νικολετόπουλος;

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι πράγματι, στην πολιτική σκηνή της Πάτρας εμφανίζομαι για πρώτη φορά λόγω της φύσεως της δουλειάς μου «στρατιωτικός», όμως στους κοινωνικούς αγώνες στην Πάτρα και εκτός αυτής, είμαι χρόνια τώρα κοντά στους συνανθρώπους μου που με είχαν ανάγκη, βοηθώντας κάθε συνάνθρωπο μου από το δικό μου μετερίζι στο μέτρο του δυνατού και χωρίς τυμπανοκρουσίες, το ίδιο θα συνεχίσω να κάνω και απ’ το νέο μου μετερίζι εφ’ όσον ο λαός της Πάτρας με τιμήσει τελικά με την ψήφο του.
Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι, ποια τα όνειρα σας με δυο λόγια;
Πρωταρχικός στόχος όλων μας, είναι να πετύχει ο συνδυασμός μας την εκλογική του νίκη στις 18 του Μάη ώστε να μπορέσουμε να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία του δήμου μας και να ανακάμψουμε προς το συμφέρον όλων των Δημοτών του Δήμου Πατρών. Όνειρα για τον τόπο μου έχω πολλά, θα αρχίσω όμως να τα «ξετυλίγω» εφ’ όσον εκλεγώ, έχουμε μπροστά μας 5 παραγωγικά χρόνια και σκοπεύω να σας εκπλήξω ευχάριστα. Άλλωστε σύντομα θα ‘χουμε την ευκαιρία με τα επινίκια να τα ξαναπούμε.
Τόσο βέβαιος για την νίκη; Ποια θα ‘ναι η επόμενη μέρα στο δήμο εφ’ όσον τελικά ο συνδυασμός σας και σεις προσωπικά;
Σαφέστατα η νίκη είναι του κ. Νίκου Οικονομόπουλου, αυτό το έχουν ενστερνιστεί ακόμα και οι αντίπαλοι μας γι’ αυτό και μας χτυπούν όπως, όπως, ακόμα και κάτω από την μέση, άλλωστε εσείς το ζείτε καθημερινά με τα βρώμικα σχόλια των ολίγων ευτυχώς.
Η επόμενη μέρα στο μυαλό μου είναι χαραγμένη με μια μόνη λέξη, δουλειά, δουλειά, δουλειά,είναι απίστευτες οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε, όμως έχουμε την θέληση, την γνώση και το πείσμα να τα αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί σαν μια γροθιά.
Ο τόπος θα ορθοποδήσει σε πείσμα των «Κασσάνδρων» που ήδη έχουν βγει και μας επικρίνουν για να ανακόψουν την πορεία μας, μια πορεία που ότι και να γίνει δεν ανακόπτεται.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά θα αγωνιστώ με την ίδια θέρμη και διάθεση σε όποια θέση κι αν με βάλει ο αρχηγός μας κος Οικονομόπουλος γιατί πάνω από προσωπικές φιλοδοξίες , είναι το καλό της πατρίδας γιατί έτσι γαλουχήθηκα και έτσι θα συνεχίσω, στην ίδια αταλάντευτη πορεία.
Ποια η θέση σας για το περιβάλλον; Για τα σκουπίδια, για το παραθαλάσσιο μέτωπο,  κα;
Εδώ δεν θα σας απαντήσω γιατί σύντομα δημοσιεύεται το πρόγραμμα του συνδυασμού μας και δεν θέλω να προκαταβάλω την αρχηγό και την ομάδα που συντάσσει το πρόγραμμα, το μόνο που μπορώ να σας πως είναι πως προσεγγίζουμε το θέμα με πολύ σεβασμό στο περιβάλλον και σεβασμό στους εργαζόμενους και στην οικονομική πορεία του τόπου μας.
Ο Νικολετόπουλος  τι επιδιώκει εφ’ όσον εκλεγεί συνδυασμός και ο ίδιος; Τι θέση αναμένει ως προϋπόθεση εξαγοράς του αγώνα του;
Νομίζω πως ήδη σας απάντησα, δεν εξαγοράζω κανένα αγώνα ήμουν είμαι και θα παραμείνω στρατιώτης της πατρίδας και θα αγωνιστώ από όποια θέση κληθώ να το πράξω χωρίς μικρόψυχες μεμψιμοιρίες.
Ποιες είναι οι αυτονόητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνονται ανεξάρτητα του ποιος διοικεί σήμερα ή αύριο τον δήμο;

Πάνω απ’ όλα, η τήρηση της νομιμότητας που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε τελευταία. Κανείς αιρετός δεν μπορεί να εκβιάζει την διοίκηση του δήμου και τους υπαλλήλους του για ίδιον όφελος έστω κι αν αυτό είναι ψηφοθηρικό μόνο. Θα επαναφέρουμε την διοίκηση στην τροχιά της νομιμότητας κι αυτό θα ‘ναι το ευαγγέλιο μας. Το «…αν δεν παρανομήσεις, έργο δεν κάνεις…» είναι έξω από την δική μας φιλοσοφία.
Πολιτική απόφαση, πόσο ορθή και χρήσιμη είναι στην διοίκηση του δήμου και πόσο μπορεί αυτή να επηρεάσει το μέλλον μας;
Όλα σχετικά, αν η «πολιτική απόφαση» έχε κοινωνικό χαρακτήρα και είναι απόφαση του συνόλου κι όχι εκ πονηρού του ενός, τότε στοχεύει σωστά, άλλωστε γι’ αυτό είναι εκεί το δημοτικό συμβούλιο για να ψηφίζει με σωστές και κυρίως τεκμηριωμένες εισηγήσεις.
Ποια η γνώμη σας για τα δημοτικά-κοινοτικά διαμερίσματα, πως λειτούργησαν ως σήμερα και πως θα ‘πρεπε να λειτουργούν;
Δυστυχώς η παρούσα δημοτική αρχή αν και είχε την δυνατότητα να εκμεταλλευτεί προς όφελος των δημοτών τον θεσμό, όχι μόνο τον υποβάθμισε αλλά θα τολμούσα να πω τον τορπίλισε με τα γνωστά αποτελέσματα δυσλειτουργίας όλων των διαμερισμάτων.
Η θέληση του συνδυασμού μας είναι όχι μόνο να τα αναβαθμίσει και να τους δώσει την θέση που πρέπει να έχουν στην τοπική κοινωνία αλλά να τα κάνει και εργαλεία επίλυσης προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο έξω και πέρα από προσωπικές και πολιτικές συμπάθειες και αντιπαραθέσεις, άλλωστε αυτή ήταν και η φιλοσοφία του νομοθέτη, να μην αποκοπεί η τοπική κοινωνία από τον κεντρικό ιστό διοίκησης.
Τέλος θα ήθελα να πω δεν είμαι πολιτικός δεν κατάγομαι από πολιτικά τζάκια δεν έχω πολιτική κληρονομιά ώστε να πηγαίνω από τον έναν στον άλλον μόνο και μόνο για να είμαι αιρετός και να έχω τίτλους.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος είμαι και θα είμαι ένας από εσάς.
Σας ευχαριστώ.