Η μάνα που έσωσε το δολοφόνο του γιου της σπάει τη σιωπή της

advertisement

Η μητέρα που σταμάτησε την εκτέλεση του δολοφόνου του παιδιού της στο Ιράν ενώ το σχοινί ήταν περασμένο στο λαιμό του, συγκλονίζοντας όλο τον πλανήτη, «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της.

 

Η Alinejad Hosseinzadeh της οποίας ο 18χρονος γιος δολοφονήθηκε πάνω σε καυγά, μιλά για πρώτη φορά για το δολοφόνο του παιδιού της.

Όπως αποκάλυψε ο γιος της που πέθανε πριν από 7 χρόνια, εμφανίστηκε στον ύπνο της 10 μέρες πριν την προγραμματισμένη εκτέλεση και την ικέτεψε να δείξει έλεος στο δολοφόνο του, γνωστό ως Balal. Έπειτα εμφανίστηκε οκτώ μέρες μετά χωρίς όμως να της πει κάτι.

Έτσι ενώ η Alinejad υποτίθεται πως θα κλωτσούσε την καρέκλα κάτω από τα πόδια του Balal προκειμένου να κρεμαστεί με το σχοινί που ήταν ήδη περασμένο στο λαιμό του, εκείνη με δάκρυα στα μάτια αποφάσισε να του χαρίσει την ζωή αφού πρώτα τον χαστούκισε.

Η χαροκαμένη μάνα μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian, επεσήμανε «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήθελα να τιμωρηθεί με τον χειρότερο τρόπο, έτσι λοιπόν κανένας δεν περίμενε να τον συγχωρέσω…»

Στη συνέχεια ανέφερε «Ο Balal ήταν αφελής. Δεν ήθελε να σκοτώσει, δεν είναι στη φύση του. Ήταν θυμωμένος και μέσα σε δευτερόλεπτα πήρε μαχαίρι. Όλα αυτά τα χρόνια ένιωθα σαν να είμαι ένα κινούμενο πτώμα. Όμως τώρα πια, νιώθω πολύ ήρεμη.

Νιώθω ότι η καρδιά μου έχει απαλλαχθεί από το βάρος της εκδίκησης.»

Μάλιστα όπως σας έχουμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση, αφού η θηλιά βγήκε από το λαιμό του δολοφόνου, η μάνα του Balal, η Kobra, πήγε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τα πόδια της γυναίκας που έσωσε τη ζωή του γιου της. Τότε η Alinejad την σταμάτησε λέγοντας «Είναι και εκείνη μητέρα σαν εμένα».

Το μεγαλείο ψυχής της Alinejad είναι τεράστιο αν σκεφτεί κανείς πως έχει χάσει άλλο ένα γιο από τροχαίο σε ηλικία 11 ετών…