Πάτρα: 15χρονια κάθειρξης σε απαγωγέα- Είχε απαγάγει τον 11χρονο γιο Δικηγόρου το 2007

advertisement

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας στον άνδρα που κατηγορείται για την απαγωγή του γιου δικηγόρου, τον Σεπτέμβριο του 2007, επιχειρώντας να εισπράξει λύτρα. Η ποινή του μειώθηκε κατά δέκα χρόνια σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Ο κατηγορούμενος εκείνη την ημέρα είχε αρπάξει τον 11χρονο τότε μοναχογιό του δικηγόρου, από το εξοχικό της οικογένειας στα Τσουκαλέικα και τον μετέφερε σε ένα ημιυπόγειο στην οδό Ηλία Μηνιάτη.

Ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, κλείδωσε το παιδί, χωρίς να το δέσει ή να το κακοποιήσει. Ο 11χρονος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει από ένα άνοιγμα 30 εκατοστών και να κατευθυνθεί στην περιοχή του Πυροσβεστείου, στο σπίτι των παππούδων του και ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Ο κατηγορούμενος ήταν γνωστός στον δικηγόρο και είχε αλλοιώσει με κρέμα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ωστόσο το παιδί είπε στην αστυνομία ότι τον αναγνώρισε από τον τόνο της φωνής του και γι αυτό τον ακολούθησε όταν του είπε ότι δήθεν θα του αγόραζε παγωτό.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και πως δεν είχε σκοπό να πάρει λύτρα.