Στην Ιταλία το Μουσικό Σχολείο Πατρών

advertisement

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι εκπαιδευτικοί Ηλίας Αηδονίδης, καθηγ. καλλιτεχνικών, Δέσποινα Ζαφειροπούλου, καθηγ. μουσικής και Μίχου Κατερίνα, καθ. γαλλικών και υπεύθυνη του προγράμματος και οι μαθητές Παναγιώτα Καπερώνη, Καραθανάση Μαριλύδα, της Β’ λυκείου και Βραχοπούλου Αμαλία, Κανδυλιώτης Σπύρος και Κουτσιουρή Ελένη της Α’ λυκείου.

 

Το ταξίδι ήταν πολύ όμορφη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες τόσο μαθητές όσο και καθηγητές. Η επίσκεψη έγινε στην πόλη Bisceglie , 40 χλμ. βόρεια του Μπάρι. Στο πλαίσιο της επίσκεψης οι μαθητές των χωρών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα –Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα- μαζί με τους καθηγητές τους παρουσίασαν τις πόλεις τους, τα σχολεία τους καθώς και παραδοσιακές συνταγές του τόπου τους μέσα από μια διαφημιστική μπροσούρα που είχαν δημιουργήσει, η κάθε ομάδα χωριστά, και η οποία πρόκειται να ενοποιηθεί και να δημοσιοποιηθεί. Παρακολούθησαν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας, γεύτηκαν την ιταλική κουζίνα, ξεναγήθηκαν στην πόλη.

 

Το σημαντικότερο όμως ήταν για τους μαθητές ότι ήρθαν σε άμεση επαφή με τον καθημερινό τρόπο ζωής των Ιταλών συμμαθητών τους και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μ’αυτούς διότι φιλοξενήθηκαν στις οικογένειές τους. Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά, γυρίζοντας στην Πάτρα, είπαν ότι ήταν οι ωραιότερες μέρες της ζωής τους. Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν μ’ ένα δυνατό αίσθημα ικανοποίησης, μαζί με όρεξη και ιδέες για τη συνέχιση του προγράμματος που θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.