“Πράσινο φως” για τις 14.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο – Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης

advertisement

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις 14.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσα στο 2014, ύστερα από την έγκριση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης.

 

Σύμφωνα με το Mega, οι προσλήψεις θα κατανεμηθούν στα υπουργεία ως εξής:

Υπουργείο Οικονομικών : 2.139 προσληψεις

Υπουργείο Υγείας : 2.000 προσλήψεις

Υπουργείο Εργασίας : 1.493 προσλήψεις

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη : 1.120 προσλήψεις και

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας : 1.119 προσλήψεις

 

Καμία πρόσληψη δεν θα γίνει στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης.

Ήδη, στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει οι πρώτες προκηρύξεις που αφορούν την επιλογή μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών, τις εφορίες και την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες για προσλήψεις στον τομέα της Υγείας, με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους μηχανισμούς καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και ελέγχου της αγοράς εργασίας.

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, με βάση την αναλογία “μία πρόσληψη για κάθε 5 συνταξιοδοτήσεις” και “μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση”, ο αριθμός προσλήψεων για το σύνολο του δημόσιου τομέα θα φτάσει τις 14.165, εκ των οποίων: Οι 13.583 αφορούν τον στενό δημόσιο τομέα και οι 582 τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

 

Οι νέες προσλήψεις θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2014 και θα γίνουν με τον σχεδιασμό και τον έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ η περάτωση των διαδικασιών πρόσληψης θα γίνει εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ.

 

Προτεραιότητα θα έχουν αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν είτε στις θέσεις που είχαν πετύχει, είτε σε άλλες θέσεις που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους, με βάση τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των φορέων.