Ακράτα: Εντοπίστηκε το όχημα των ληστών – Καλά πληροφορημένοι οι δράστες

advertisement

Σε ερημική τοποθεσία της Ακράτας εντοπίστηκε το όχημα, με το οποίο διέφυγαν χθες το μεσημέρι οι δύο δράστες που λήστεψαν σούπερ μάρκετ της περιοχής, αφαιρώντας από τα ταμεία το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ.

Οι έρευνες της αστυνομίας παραμένουν σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών, οι οποίοι έδρασαν με απόλυτη προσοχή και γρήγορα και κατάφεραν να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι ληστές μιλούσαν καθαρά ελληνικά και με γρήγορες κινήσεις κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα από τα χέρια των υπαλλήλων. Διέθεταν άριστη πληροφόρηση από το εσωτερικό του σούπερ μάρκετ και γι’ αυτό τον λόγο είχαν στήσει ενέδρα στο εξωτερικό του. Εκτιμάται ότι σχεδίαζαν από καιρό τις κινήσεις διαφυγής τους και γι’ αυτό τόλμησαν να κάνουν τη ληστεία μέρα-μεσημέρι, παρά το γεγονός ότι η κίνηση στους δρόμους της Ακράτας εκείνη την ώρα είχε πυκνώσει.

Από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η ληστεία, οι αστυνομικοί της Κορινθίας συσχέτισαν το περιστατικό με ένοπλες επιθέσεις αντισυστημικών ομάδων με σκοπό να γεμίσουν το ταμείο τους. Ωστόσο, στην πορεία οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε ομάδες του κοινού ποινικού δικαίου, που το τελευταίο διάστημα έχουν εξαπλώσει τη δράση τους στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραφύλαγαν από πλαϊνή πόρτα του καταστήματος και όταν βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία, προσέγγισαν τους υπαλλήλους και τους ανάγκασαν με την απειλή όπλων να τους παραδώσουν τα χρήματα.

Ο ένας από τους ληστές φορούσε καπέλο και ο συνεργός του κουκούλα. Ηταν οπλισμένοι με περίστροφο και πολυβόλο αντίστοιχα, οπλισμός που παραπέμπει σε ένοπλες ομάδες με βαρύ ποινικό παρελθόν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ.

Οι ληστές επιβιβάστηκαν στη συνέχεια σε ένα ΙΧ γκρι χρώματος και μέσω της εθνικής οδού κινήθηκαν προς Αχαΐα. Γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικές αρχές της περιοχής μας παραμένουν σε επιφυλακή και έχουν στήσει μπλόκα για τον εντοπισμό των ληστών. Ελέγχουν εξονυχιστικά κάθε ύποπτο αυτοκίνητο, υπό τον φόβο η συγκεκριμένη ομάδα να οργανώσει άμεσα και δεύτερο κτύπημα.